Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

25 februari 2014 door Jeffrey Schipper

Dochter predikant ontwaakt uit coma

Ruim een maand geleden was de dochter van ds. A.T. Vergunst betrokken bij een ernstig ongeluk. "Er gebeuren nog steeds wonderen. Na 46 dagen is Kim wat wakker geworden en een van haar eerste woorden waren: 'I love you, Papa!' Nooit zal ik dat vergeten," vertelt de predikant tegenover Refoweb.nl. "De zorgen zijn nog niet over. Ze kan nog helemaal niets, maar nu wel wat woorden spreken en haar gedachten wat vorm geven. We hebben zo vaak gevraagd: 'Bring her soul out of prison that she may praise Thy Name'. En de Heere heeft dat deels al gedaan."

In de vragenrubriek van Refoweb geeft de predikant van de Gereformeerde Gemeente, werkzaam in het Amerikaanse Waupun, antwoord op de vraag van een lezer hoe hij of zij door rouwverwerking heen moet. Gelet op het feit dat Vergunst in het verleden zijn vrouw verloor, spreekt hij uit ervaring. "Dat de hemel gesloten voelt, kan ik goed begrijpen. Ik voelde me zo down, verdrietig en ellendig dat al de menselijke hulp en liefde me niets leken te doen. Zo ervoer ik het ook geestelijk. Het lijkt soms dat de Heere er niet is, ons niet hoort, ons niet verhoort. Maar toch doet Hij dat."

"De Kananese vrouw riep maar achter Hem aan, maar Hij antwoordde haar niet een Woord. Hoorde Hij haar niet? Had Hij haar niet opgemerkt? Trok Hij haar door deze weg niet dichter naar Hem toe? Zeer zeker en uiteindelijk trok Zijn grote goedheid haar uit de put van al haar ellende." Zelf is de predikant nu terug uit de VS, terwijl zijn vrouw voor de volgende twee maanden in Nieuw-Zeeland moet blijven. "Dat is wel even moeilijk. Maar er zijn ergere dingen dan dat."

Lees hier zijn uitgebreide antwoord op de vraag over rouwverwerking op de website van Refoweb.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen