Nieuws

05 februari 2014 door Jeffrey Schipper

Kerken Houten niet blij met protest Bert Dorenbos

De kerken in Houten distantiëren zich van leden van Stichting Schreeuw om Leven die woensdagochtend bij een pas geopende abortuskliniek in de stad demonstreren, meldt RTV Utrecht. De leden van de christelijke stichting zijn van plan om vrouwen die naar binnen gaan aan te spreken en flyers uit te delen. In totaal verwacht de stichting met zes mensen te protesteren.

Vandaag deelt Dorenbos met een groep witte rozen uit bij de abortuskliniek "ter nagedachtenis aan de vermoorde kinderen." In een e-mail noemt Dorenbos de abortussen "wreed, barbaars en meedogenloos". "HEERE help ons om het de mensen aan het verstand te peuteren dat het moord is," schrijft de evangelist. "Een weerloos wezentje. Het is verschrikkelijk. Je moet je geweten toch wel dichtschroeien om daar dag in dag uit je beroep van te maken. Dat kan toch niet. Dat moet toch iedereen snappen. HEERE, wat een bloed hebben wij vergoten."

Focus op hulpverlening
De kerken in Houten zijn niet blij met de actie en nemen afstand van het optreden van de stichting van evangelist Bert Dorenbos. Een woordvoerder van negen kerken in Houten: "De kerken hebben besloten om in te steken op hulpverlening en dienstverlening. [...] Degenen die lopen te flyeren of te protesteren rondom de kliniek doen dat nadrukkelijk niet namens het kerkelijke platform."

De kliniek opent pal naast de Eskol-kerk in Houten. Vorig jaar zomer laaide de discussie tussen voor- en tegenstanders van abortus weer kortstondig op. Maar de gemeente zag geen reden de kliniek tegen te houden: abortus is legaal in Nederland en om het leegstaande pand te kunnen huren, was er geen vergunning vereist. De kerk heeft onderzocht of ze de komst van de kliniek nog kon tegenhouden, maar slaagde daar niet in. De lokale fracties van SGP, ChristenUnie en CDA stelden vragen over de kwestie.

Abortuskliniek CASA in Houten opende maandag de deuren en voert twee dagen per week abortussen uit. Dit jaar verwacht de kliniek 200 behandelingen uit te voeren.

Ontvang drie boeken. Word vriend van CIP!

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher