Nieuws

22 januari 2014 door Jeffrey Schipper

'Christelijke bakker discrimineert lesbisch koppel'

Onderzoekers hebben bevestigd dat een christelijke bakker een lesbisch echtpaar ten onrechte heeft gediscrimineerd. Aaron Klein weigerde vorig jaar voor hen een taart te bakken. Hij liet de vrouwen weten dat zijn bakkerij niet meewerkt aan homoseksuele evenementen. Het duo wilde namelijk een bruidstaart voor hun bruiloft. Naar aanleiding van dit incident ontstond er zoveel ophef dat de bakker besloot om zijn zaak te sluiten en zijn werkzaamheden thuis voort te zetten.

Het koppel was zo boos dat ze een klacht indienden bij de overheid van de Amerikaanse staat Oregon. Naar aanleiding daarvan werd een officieel onderzoek gestart naar mogelijke discriminatie van Klein. De bakker maakte vervolgens duidelijk dat hij regelmatig homoseksuele klanten bedient. Hij maakt naar eigen zeggen onderscheid tussen individuen en homoseksuele evenementen, waaraan hij weigert deel te nemen. "Wekelijks verkoop ik spullen aan klanten die homoseksueel zijn," voegt de Amerikaan toe. "Dat verloopt prima. Maar we doen niet mee aan activiteiten die tegen onze principes ingaan."

Bemiddelingspoging
Toch is de instantie Oregon Bureau of Labor and Industries (BOLI) van mening dat Klein tegen de anti-discriminatiewetten in ging door het lesbische koppel te weigeren. De onderzoekers concluderen dat de bakkerij geen religieuze instelling is en om die reden het verbod op discriminatie op grond van seksuele geaardheid heeft overtreden. Momenteel wordt er gewerkt aan een bemiddelingsprocedure. Maar BOLI waarschuwt dat wanneer er geen overeenkomst wordt bereikt, de instantie een formele aanklacht kan indienen.

"We zullen doorgaan. Deze strijd is nog niet voorbij," reageert Klein tegenover Christian News. "De Heer is goed en we zullen Hem blijven dienen met heel ons hart."


Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify