Tim Keller
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 januari 2014 door Redactie

Documentaire over het werk van Tim Keller

In 1989 ging de toen 39 jarige predikant ds. Tim Keller aan het werk in Manhattan New York City. Nu 25 jaar later een gesprek met hem in een fantastische documentaire. Met daarin wat hem dreef naar de grote stad en hoe zijn werk, wat klein is gestart, inmiddels enorm is gegroeid. Elke zondag bezoeken namelijk ruim 6000 mensen een kerkdienst van de Redeemer Presbyterian Church.
Tim Keller schreef tot nu toe ruim 10 boeken, die hun weg vonden. Ook in Nederland zijn zijn boeken populair. De boodschap van Tim Keller richt zich op de moderne mens, zijn uitleg van de Bijbel is voor gelovigen, voor ongelovigen en grote twijfelaars.
Zijn boeken stonden in de boeken top 10 van de New York Times. Deze krant noemde Keller de succesvolste evangelist in de stad, doordat hij inziet dat de jonge generatie afgestudeerden en kunstenaars in grote mate verantwoordelijk zijn voor de ontwikkelingen in de cultuur en dat het belangrijk is deze groep in hun eigen taal en sfeer tegemoet te treden.

De invloed van Keller is ook Nederland groot. Diverse mensen voelen zich door hem geïnspireerd. In de uitzending o.a. reacties van Stefan Paas, Arie de Rover, Ben Tiggelaar, Tim Vreugdenhil en Miranda Klaver. Zendtijd voor Kerken maakte een documentaire over de predikant. Bekijk deze hier. 
Bekijk ook de uitzending op 18 januari 2014, 09.25 uur, Nederland 2. 


Documentaire
- VICE maakt kritische documentaire over Pinksterbeweging - kijk hier
- Mini-documentaire: Op pad met een christelijke motorbende
- Mini-docu BNN over gebedsgenezing op straat: "Ik wil dit mijn hele leven doen"
- Mattheus en ik - documentaire over Mattheus van der Steen
- Terugkijken: BBC-documentaire over Iraanse moslims die Jezus vinden
Meer over Documentaire »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen