Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 november 2013 door Redactie

"Veel misverstanden over leven na de dood"

"Het is er al heel diep ingesleten bij christenen dat het wat betreft het leven na de dood er alleen maar om draait dat je naar de hemel gaat. Wat er dan verder nog gebeurt, de opstanding en de wederkomst lijkt er dan niet toe te doen. Dat lijkt mij een grote vergissing." Dat zegt Willem Ouweneel. Voor CIP.nl beantwoordt hij vragen van lezers (u kunt die mailen naar info@cip.nl). In deze video: 'Hoe ziet het leven na de dood eruit voor een christen?' 

"Het gaat er in het Nieuw Testament altijd om de wederkomst en het messiaanse rijk dat aanbreekt," aldus de theoloog. Volgens hem is het zo dat zolang mensen overlijden en Jezus niet is teruggekeerd er sprake is van een 'tussenstand'. Dat wordt vaak over het hoofd gezien. Met alle gevolgen van dien. Bijvoorbeeld: door deze vergissing concluderen mensen dat wanneer ze nu zouden overlijden ze naar het Vaderhuis gaan. "Dat kan niet, want Jezus zei dat Hij zelf zal terugkomen om ons in het Vaderhuis te brengen." Zo kun je ook denken dat je naar het Nieuwe Jeruzalem gaat wanneer je inslaapt. "Ook dat is onjuist, omdat het Nieuwe Jeruzalem er nog niet is." 

"Eigenlijk weten we maar 3 dingen over de plaats waar we naar toe gaan wanneer we sterven, stelt Willem." Welke dat zijn zie je in de video. 

Wilt u deze website mogelijk maken? Klik dan hier! 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen