Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

30 september 2013 door Redactie

"Ik wil Hell's Angels in de hemel zien"

"Toen ik met mijn vriendin bij de Hell's Angels kwam vroeg de man achter de bar mij van welk chapter ik kwam. Ik vertelde ik dat ik geen Hell's Angel was maar een Heaven Angel." Aan het woord is Dénise Oortwijn. Ze schreef het boek 'Een Zot Voor God' waarin ze over haar belevenissen met God vertelt. 

Toen in haar kerk een christelijke motorrijder vertelde hoe God zijn leven had veranderd, kreeg ze bewogenheid voor de Hell's Angels. "Ik dacht: 'Wat zou het gaaf zijn als er op die zondag ook Hell's Angels aanwezig zouden zijn in de kerk." Ze kreeg een verlangen om hen op te zoeken om het Evangelie te delen met hen, al wist ze niet waar ze hen kon vinden. Toen er in een huis-aan-huiskrant reclame werd gemaakt voor een 'Summerparty' van de Hell's Angels vond ze dat te toevallig om niet van God te zijn. In de advertentie nodigden ze iedereen uit om ook te komen. "Ik zag op die advertentie een foto van twee Hell's Angels en voelde diepe bewogenheid voor hen. De Heer liet mij weten waar ik ze kon vinden."

Dénise vroeg een vriendin om met haar mee te gaan naar de summerpaty van de Hell's Angels. Maar wat moest ze dan gaan zeggen? Ze zagen haar al met haar vriendin aankomen. En dus bad ze tot God om een idee waarna ze besloot om een gedicht te schrijven en die uit te delen. Het heette 'De snelweg van je leven'. Tijdens het schrijven van dat gedicht liet God haar naar eigen zeggen zien "dat Hij hun verleden kende, hun pijn, verdriet en woede. Hij kende alle bagage die ze meedragen."

Op een zaterdagochtend was het dan zover. Dénise Oortwijn en haar vriendin gingen samen naar de Hell's Angels. "We hadden de neiging om hard weg te lopen en het niet te doen. De moed zakte ons in de schoenen. We besloten te gaan bidden. Ik weet nog dat ik de Bijbel opensloeg bij een tekst waar iets stond in de trend van 'sta op en ga'. En dus gingen we en zetten de auto achter het clubgebouw en liepen naar de deur." Wat volgde was een hele bijzondere ontmoeting. Al waren er niet bepaald veel leden van de motorclub aanwezig op de Summerparty. Een lid van de motorclub was namelijk overleden en bijna iedereen ging naar diens begrafenis. De man die achter de bar stond van het clubhuis vroeg de vrouwen van welk 'chapter' (afdeling) ze kwamen. Dénise: "Ik antwoordde: 'Wij zijn van een andere club.' 'Van welke club dan?' vroeg hij. 'Wij zijn van de Heavens Angels,' antwoordde ik." Ik vertelde hem de aanleiding van onze komst en gaf hem een exemplaar van het gedicht. Hij vond het wel bijzonder en we konden getuigen van wat God heeft gedaan in ons leven." 

Toen er gaandeweg meer mensen in het clubgebouw kwamen - de begrafenis was voorbij - werd het steeds gezelliger, weet Dénise nog. "De meeste Hell's Angels hadden respect voor ons, omdat wij het lef hadden gehad bij hen te komen. Want niemand durft daar te komen. Wij durfden het eigenlijk ook niet, maar de liefde van God voor deze mannen drong ons! We kregen goede gesprekken. We ontdekten dat veel van de motorrijders vroeger naar de kerk gingen en in God geloofden. Maar door teleurstellingen in mensen raakten ze vaak ook teleurgesteld in God. We hebben ook veel gelachen met de Hell's Angels. Het zijn hele leuke mensen. Zij hadden een vooroordeel over ons als christenen en wij over hen. Je hoort altijd negatieve verhalen over de Hell's Angels - en die kloppen gedeeltelijk ook - maar die dag liet de hemelse Vader ons de harten van Zijn verloren zonen zien." 

Gospel muziek bij Hell's Angels
In de tijd dat Dénise bij de Hell's Angels was, kwam het onderwerp ook op muziek uit. Omdat ze nieuwsgierig waren haalde Dénise een cd uit haar auto en nadat de president van de club toestemming had gegeven mocht deze worden opgezet. Daar, in het club gebouw van de Hell'ss Angels klonk opeens een gospel-cd van Brian Doerksen met de tekst: 'I lift my eyes up to the mountains, where does my help come from?' En even later 'Halleluja, haleluja Your love makes me sing.' Ze vonden het geen slechte muziek." 

Ondanks de gezelligheid kreeg het gesprek met de mannen nog wel een zeer serieuze wending. Toen het over hemel en hel ging, zei een van de aanwezigen: 'Waar maken jullie je toch druk om, wij hebben gewoon ons eigen feestje in de hel!' Dénise: "Ik werd toen heel verdrietig en pissig. Ik zei tegen hen dat ik het absoluut niet geloofde dat er feest is in de hel. Er is een strijd gaande om de zielen van mensen hier op aarde. De duivel wil zoveel mogelijk mensen mee de hel intrekken, maar God wil zoveel mogelijk mensen mee de hemel intrekken. Ik wil jullie in de hemel zien! zei ik. Vervolgens moest ik huilen. Dat was ongemakkelijk. Ik zei: 'Ook al verklaart de wereld mij voor gek. Ik zal heel mijn leven blijven vechten om zoveel mogelijk mensen mee de hemel in te krijgen!'" 

Al met al was het een bijzondere ontmoeting bij de Hell's Angels. "Ik heb geleerd dat God juist van de Hell's Angels houdt en dat je vaak een vooroordeel hebt over mensen die eigenlijk heel aardig zijn. God wil iedereen verlossing en vergeving aanbieden in Christus Jezus. Ook aan de Hell's Angels."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen