Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 september 2013 door Jeffrey Schipper

Opnieuw irritatie over 'Jezus Redt' posters

De irritatie over het grote aantal posters met de tekst 'Jezus Redt' neemt landelijk toe. Vanuit alle delen van het land komen vooral bij de gemeente telefoontjes binnen van mensen die zich groen en geel ergeren aan de teksten van evangelist Joop van Ooijen, merkt het AD op. Maar Van Ooijen, eigenaar van de posters, wast zijn handen in onschuld en vindt zichzelf geen wildplakker.

Van wildplakken weet hij niets. Bij hem thuis komen regelmatig mensen langs om de posters op te halen en ze vervolgens op allerlei plekken te verspreiden. "Ik druk ze ook altijd op het hart dat ze alleen mogen plakken op plekken waar dat is toegestaan. Doen ze dat niet, dan kan ik daar ook niets aan doen. Ik heb ze niet aan een halsband zitten." Volgens het AD mengt zelfs de burgemeester van Zuidplas, waar Nieuwerkerk onder valt, zich in het twittergeweld. "Hem hebben wij al in de smiezen, nu de plakker nog," waarschuwt burgemeester Kats.

Housefeesten
De politici in Nieuwerkerk, onder de rook van Rotterdam, vinden dat de posters Jezus Redt uit het straatbeeld moeten verdwijnen en dat de gemeente actie moet ondernemen. "Kan wel zijn, maar dan moeten ze bij de plakker zijn en niet bij mij," zegt de evangelist, die vooral posters zou laten plakken over de posters waarop jongeren geattendeerd worden op housefeesten die in het land worden gehouden. Omdat daar veel drank en drugs wordt gebruikt, heeft de evangelist liever dat de jongeren zich in Jezus verdiepen. Bovendien mogen "die lui van die housefeesten" ook overal hun posters plakken. "Maar zij worden met rust gelaten. Alles mag in dit land als het maar niet over Jezus gaat."

Joop van Ooijen werd landelijk bekend nadat er een rel ontstond over een evangeliserende tekst op zijn boerderijdak. CIP.nl schreef vorig jaar al over de irritatie naar aanleiding van de 'Jezus-posters': Irritaties over wildplakkende evangelisten.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen