second love
Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Dagelijks leven

24 februari 2020 door Anne Vader

Oprichter Second Love wuift kritiek van christenen weg: "Ik geloof niet in trouw tot de dood scheidt"

Flirten? Daten? Vreemdgaan? Een 'spannend avontuurtje' buiten het huwelijk om kan best als het aan Second Love ligt. Vanuit de christelijke hoek klinkt opnieuw veel kritiek op de datingsite voor getrouwde stellen. Via schriftelijke vragen wil de SGP dat de regering gemeentes aanmoedigt om dit soort overspelreclames te weren uit de publieke ruimte. In Middelburg pleitte de SGP-fractie tevergeefs voor de verwijdering van een reclameposter van Second Love. CIP.nl voelde Erik Drost, directeur van de omstreden website, aan de tand over de ideeën achter Second Love. Waarom staat zijn gedachtegoed ten opzichte van huwelijk en trouw zo haaks op wat christenen vinden?

CIP+ logo

Wil je verder lezen?

Krijg onbeperkt toegang tot CIP.nl

Start je gratis maand Inloggen

Praat mee

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen

Reacties

Met verbazing het interview gelezen. Ja, als je niet in God gelooft, dan geloof je ook niet in trouw en liefde, en ben en blijf je een beklagenswaardige egoïst.

Wat mogen wij dankbaar zijn dat God ons trouw is gebleven ondanks onze zonden, en zelfs Zijn Zoon Jezus gaf. Dát is liefde!
K
"Egoïsme is goed". De rest heb ik al niet meer gelezen. Dan heb je feitelijk geen enkele morele grens.
H
Erik Drost is blijkbaar een aanhanger van de leer van de Nederlandse filosoof Bernard Mandeville. (1670-1733) Hij werd het bekendst door zijn vaststelling dat de ondeugd de eigenlijke bron van het algemeen welzijn is, terwijl de deugd die juist kan

schaden.

Drost heeft dus gelijk als hij zegt: "Ik denk niet dat ik de wereld iets nieuws bied. Ik heb alleen iets ontdekt wat nog niet online

kon”.

Goed dat CIP de nodige kritische vragen aan Drost gesteld heeft.Toon meer reacties (11)