Nieuws

20 augustus 2008 door Rik Bokelman

“Groei op in de genade en de kennis van onze Heere en Zaligmaker Jezus Christus”

Het is een groot wonder als je door Gods genade bent wedergeboren. Geestelijk bezien ben je volgens de Bijbel dan een zuigeling. Vervolgens is het de bedoeling dat je, net als een pasgeboren baby, gaat groeien. De Heere God wil dat mensen opwassen in de genade en kennis van de Heere Jezus Christus, zodat ze geen kinderen meer zijn die voortdurend heen en weer worden bewogen (Efeze 4:13-14).

Deze cursusmap “Geestelijke Groei” is ontwikkeld door mijzelf, samen met onderwijs van de Zuid-Afrikaanse Ettienne Maritz en bevat ruim twintig praktische en eenvoudige Bijbelstudies. Ze zijn allereerst bedoeld om gelovigen te leren hoe zij discipelen van Christus kunnen worden. Gezond geestelijk onderwijs is hiervoor essentieel; door het eten van verkeerd voedsel worden we ziek of kunnen we zelfs sterven. Deze map wil een Bijbels fundament leggen, dat nodig is voor de groei naar geestelijke volwassenheid (Hebr. 5:12-14).

We hopen en bidden dat jonge bekeerlingen door deze Bijbelstudies een gezond fundament krijgen, zodat zij daadwerkelijk navolgers van Christus zullen worden. Mijn gebed is dat de Gemeente van Christus het geestelijk voedsel dat in deze cursusmap wordt aangereikt, zal leren waarderen. U kan hieronder de lezingen beluisteren die ik gehouden heb in Ede. Het is Gods Geest die deze heerlijke schatten van de Bijbel aan ons wil openbaren. Laten we daar samen volhardend om blijven bidden, zodat er in Nederland een krachtige herleving zal ontstaan.


Evangelist Arjan Baan


Arjan Baan (1973) is directeur van Heart Cry  een stichting die streeft naar geestelijke verdieping en bewustmaking van de noodzaak van opwekking. Arjan is in 1997 is hij getrouwd met Alinda Ronhaar en vader van vier kinderen. Daarnaast studeert hij theologie aan de Universiteit van Utrecht, hoewel hij zich nu vooral richt op het jongerenwerk voor Stichting Heart Cry. Zie voor meer informatie www.heartcry.nl.
 
N.a.v. Een vast fundament. Basislessen geestelijke groei, door evang. Arjan Baan en ds. Etienne Maritz, 253 blz.; prijs € 15 (exl. verzendkosten). De map is te bestellen via geestelijkgroeien@solcon.nl of 0571 – 273748.

Recensie

Mp3 bestand
Deel 1:Zondebelijdenis
Deel 2:Hoe doe ik Bijbelstudie?
Deel 3 Hoe houd ik stille tijd?
Deel 4:Wie ben ik in Christus?
Deel 5:Voorwaarden van discipelschap
Deel 6:Getuige zijn in je omgeving
Deel 7:Gemeenschap met gelovigen
Deel 8:Heiligmaking
Deel 9:Hoe leer ik Gods stem te verstaan, Zijn wil kennen?
Deel 10:De Heilige Geest - inwoning deel 1
Deel 11:De Heilige Geest - inwoning deel 2
Deel 12:Geloofszekerheid
Deel 13:Het gekruisigde leven
Deel 14:Het overwinningsleven - deel 1
Deel 15:Het overwinningsleven - deel 2
 Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher