Nieuws

18 juli 2013 door Rik Bokelman

Het meest beangstigende gebed dat je kunt bidden voor je kinderen

"Het meest beangstigende gebed dat ik voor mijn kinderen kan bidden is het gebed wat zij het meest nodig hebben." Dat schrijft Christina Fox op de website DesiringGod. "Ik bid altijd voor hun gedrag, gezondheid, hun schoolprestaties, vriendschappen. Ook bid ik voor hun toekomst. En dat mijn zoons 'leuke christelijke meiden' zullen trouwen. Maar om eerlijk te zijn is het makkelijk om te bidden voor een stress-vrij bestaan." 

Toch is er een gebed wat moeilijker maar toch belangrijker is om te bidden, schrijft Christina. "Want wanneer ik naar mijn eigen leven kijk, dan zie ik juist allerlei uitdagingen en verzoekingen die op mijn pad zijn gekomen. En juist daardoor heeft God mij dingen geleerd. Als ik terugkijk, dan zie ik het verdriet dat ik heb meegebracht en het leed dat mij op de knieën bracht. Dan zie ik de zonden waar ik mee heb geworsteld en de afgoden die God uit mijn handen heeft geslagen. Dan zie ik hoe God juist de valleien en de pijnlijke omstandigheden heeft gebruikt om mij dicht bij Hemzelf te brengen om mij te verfijnen en mij te leren vertrouwen op Hem. Dat zijn de belangrijkste gebeurtenissen in mijn leven. Maar het is niet makkelijk om zulke dingen te vragen voor mijn kinderen."

Christina: "Het is moeilijk om God te vragen hun zonde te openbaren, zodat ze zien dat ze een Redder nodig hebben, om te vragen dat ze gebroken mogen worden en hun corruptie door hen gezien wordt zodat ze zich vastklampen aan het Evangelie. Dat is een onplezierig gebed." Maar wel een gebed wat zij "het meest nodig hebben."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify
Krijg volledige toegang tot CIP.nl. Start je gratis maand!