Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

17 juli 2013 door Redactie

10 Bijbelverzen om te memoriseren

Op de website van DesiringGod schrijft David Matthis 10 Bijbelverzen, die de moeite waard zijn om vandaag uit je hoofd te leren. Hier staan ze opgesomd: 

Markus 10:45
De Zoon des mensen is niet gekomen  om gediend te worden, maar om te dienen, en Zijn ziel te geven als losprijs voor velen.

Romeinen 5:8
God bevestigt Zijn liefde voor ons hierin dat Christus voor ons gestorven is toen wij nog zondaars waren.

Romeinen 6:23
Het loon van de zonde is de dood, maar de genadegave van God is eeuwig leven, door Jezus Christus, onze Heere.

Romeinen 8:1 
Dus is er nu geen verdoemenis voor hen die in Christus Jezus zijn, die niet naar het vlees wandelen, maar naar de Geest.

Romeinen 8:32
Hoe zal Hij, Die zelfs  Zijn eigen Zoon niet gespaard heeft, maar voor ons allen zich heeft overgegeven, ons ook met Hem niet alle dingen schenken?

2 Korinthe 5:21
Want Hem Die geen zonde gekend heeft, heeft Hij voor ons tot zonde gemaakt, opdat wij zouden worden gerechtigheid van God in Hem.

2 Korinthe 8:9 
Want u kent de genade van onze Heere Jezus Christus, dat Hij omwille van u arm is geworden, terwijl Hij rijk was, opdat u door Zijn armoede rijk zou worden.

1 Timotheus 1:15
Dit is een betrouwbaar woord en alle aanneming waard dat Christus Jezus in de wereld gekomen is om zondaars zalig te maken, van wie ik de voornaamste ben.

1 Johannes 4:10
Hierin is de liefde, niet dat wij God lief hebben gekregen, maar dat Hij ons liefhad en Zijn Zoon zond als verzoening voor onze zonden.

Openbaring 5:9 
En zij zongen een nieuw lied en zeiden: U bent het waard om de boekrol te nemen en zijn zegels te openen, want U bent geslacht en hebt ons voor God gekocht met Uw bloed, uit elke stam, taal, volk en natie.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen