Nieuws

08 juli 2013 door Rik Bokelman

"Christen en kerk moeten integriteit hoog houden"

"De moraal van ons land is diep gezonken. De geboden van God worden massaal overtreden, legaal en illegaal." Dat schrijft Feike ter Velde in Het Zoeklicht. "Ooit was ons volk een hardwerkend calvinistisch kerkvolk, dat bekend stond als betrouwbaar en integer. Maar de tijden zijn kennelijk veranderd. In ons land is de afgelopen tijd veel gesjoemel van woningcorporaties boven tafel gekomen. In enkele jaren tijd konden directeuren daar zo'n dertig miljoen in eigen zak steken en verdween driehonderd miljoen door onverantwoord handelen met het geld van deze organisaties."

Voorbeeldfunctie
In heel Europa spelen frauduleuze gedragingen op allerlei niveaus, stelt Ter Velde. "Grote bedrijven en kleinere bedrijven trachten massaal de belasting te ontduiken door bedrieglijke constructies, geheime bankrekeningen en brievenbusfirma's. In de Eurolanden betekent dit een jaarlijks verlies aan inkomsten voor het rijk van zo'n duizendmiljard euro!"

"Gij zult niet stelen heeft ook betrekking op belastingontduiking. Integriteit is een groot goed en moet door christenen en door de kerk hoog gehouden worden. Christenen zouden een voorbeeldfunctie moeten hebben van goed gedrag in de samenleving. Maar is dat wel zo? Bij alle ontwikkelingen in het publieke domein moet elke christen zich afvragen: Hoe zit dat bij mij? Hoe ga ik om met de ander? Ben ik honderd procent integer en betrouwbaar? Doe ik niet mee aan roddels of onderdrukking in arbeidsverhoudingen? De dingen liggen soms zo dichtbij. Als de wetteloosheid toeneemt, moeten wij ons extra inspannen om naar Gods geboden te leven."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify