"Vaccineren is wantrouwend tegenover God"

06-06-2013 door Jeffrey Schipper
"God weet wat goed voor je kind is. Vaccineren vind ik wantrouwend tegenover Hem," zegt een christelijke moeder in het EO-programma De Vijfde Dag. Veel mensen in de Biblebelt kiezen vanuit hun geloof ervoor om hun kinderen niet te vaccineren. Diverse lokale gemeenten starten een campagne om de vaccinatiegraad in hun gemeente omhoog te krijgen.

"Op het moment dat je vaccineert, breng je een ziektekiem in je kind, waardoor ze ingeënt wordt tegen ziekten," vertelt een vader. "Eigenlijk maak je daardoor zelf kinderen ziek. Als de bedoeling is dat ze ziek worden, worden ze dat doordat God dat bestuurt. En als God het wil, zullen ze herstel ontvangen." Een andere vader laat weten dat zijn mening is gebaseerd op het Woord van God. Ondertussen wijst zijn vrouw op de Bijbeltekst 'Wees in geen ding bezorgd'. "Voor mijn gevoel ga ik daaraan twijfelen als ik mijn kinderen inent."

Actie
Een van de gemeenten binnen de Biblebelt die actie onderneemt, is Hardinxveld-Giessendam. Wethouder Eelke Kraaijeveld maakt zich zorgen over de lage vaccinatiegraad in zijn gemeente. Daarom probeert hij ouders te informeren middels een brief in de hoop daarmee de vaccinatiegraad uiteindelijk te kunnen verhogen. De Nederlandse Patiënten Vereniging wil met speciaal ontwikkeld foldermateriaal het gesprek tussen (huis)artsen en ouders stimuleren zodat mensen bewust een keuze maken of ze hun kinderen wel of niet laten vaccineren.

In de Biblebelt ligt de vaccinatiegraad ver onder het Nederlandse gemiddelde. Dat maakt de kans op epidemieën in deze regio groot. Met enige regelmaat steken de bof, mazelen en kinkhoest de kop op en verspreiden zich in rap tempo, meldt Medicalfacts.

Bekijk hieronder video-fragmenten:


De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Vaccineren is wantrouwend tegenover God"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!