Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 mei 2013 door Jeffrey Schipper

Jan Zijlstra pakt spullen in bijzijn politie

In aanwezigheid van de politie heeft evangelist Jan Zijlstra zijn spullen opgehaald uit het gebouw van de Levensstroom Gemeente. Sinds de breuk tussen de gemeente en Zijlstra komt het 'kamp Zijlstra' samen in aparte bijeenkomsten in een partycentrum. De scheuring tussen de evangelist en de gemeente in Leiderdorp is nu definitief, meldt het Nederlands Dagblad.

Een hernieuwde samenwerking lijkt uitgesloten. Toen Zijlstra met enkele medestanders persoonlijke eigendommen kwam ophalen, eiste het bestuur dat zij eigendomsbewijzen lieten zien. De zaak liep dusdanig uit de hand, dat de politie werd ingeschakeld. Volgens Rolph Hendriks, voorganger van de Levensstroom, betekent dit dat de breuk niet meer te lijmen is. "Wel hoop ik op een persoonlijke verzoening." Daarnaast overweegt het bestuur juridische stappen tegen David Sörensen, die door middel van knip- en plakwerk van Bijbelteksten zijn geestverwant Zijlstra verdedigt op zijn website www.real-life-nl.

Apostolisch overzienerschap
Uit een rapport van een onderzoekscommissie van 9 juni 2011, in het bezit van het Nederlands Dagblad, staat dat het apostolisch overzienerschap van de evangelist niet onvoorwaardelijk werd geaccepteerd binnen de Levensstroom Gemeente. De opstellers hebben een evangelische achtergrond of behoren tot de pinksterbeweging, waaronder Bert de Haan en Edgar Holder. De conclusies van 'de vrienden van Zijlstra' liegen er niet om: 'Broeder Zijlstra lijkt zich structureel te plaatsen boven alle partijen en weigert te luisteren als het niet is in zijn gedachtelijn.'

De beschuldiging van het bestuur dat hij zich ondanks afspraken als apostolisch overziener boven de partijen stelde, wijst Zijlstra af. "In het najaar van 2011 heb ik in een visiedocument uitvoerig beschreven dat de gemeente en de genezingsbediening aan elkaar verbonden zijn." Ook zou de man, bekend van zijn genezingsdiensten, niet luisteren en niet werken op basis van hartrelaties. "Ze schilderen me af als een ziekelijke oude man, maar ik voel me fit genoeg. Stumpers zijn het. Ze willen alles vernietigen. Maar dat gaat niet lukken, want God is voor mij."

Vrienden van de evangelist hebben een nieuwe stichting onder de naam Wings of healing opgericht. Zo kan Zijlstra door met zijn landelijke genezingscampagne.

Lees hier het volledige artikel in het Nederlands Dagblad.

Lees ook Jan Zijlstra verliest rechtszaak en Jan Zijlstra ontevreden: "Ordinaire coup"

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen