Dominee uit kritiek op Refoveilingen.nl

08-05-2013 door Jeffrey Schipper
"De economie kan wel wat refo gebruiken," reageert dr. A. Huijgen op het initiatief Refoveilingen.nl, een website voor en vanuit de reformatorische gezindte om de reformatorische Nederlander op een gemakkelijke en goedkopere manier te voorzien van verantwoorde uitjes door heel Nederland.

"Toch word ik eerder verdrietig dan vrolijk van deze omgekeerde gettovorming," schrijft Huijgen in zijn column voor het Reformatorisch Dagblad. "Niet eens omdat ook op refoveilingen met een gezinskaartje maximaal vier kinderen beschermd kunnen worden tegen kwade invloeden. Maar vooral omdat de terugtrekkende beweging en het organiseren van je eigen segregatie zo ver af staat van de inhoud van het reformatorische geloof. Uit het Nieuwe Testament krijg je de indruk dat christenen zich juist mengden onder niet-christenen. Ze hadden namelijk goed nieuws, het Evangelie, dat ze wilden delen. Ze hoefden hun uitsluiting dan ook niet zelf te organiseren. Dat deden anderen wel voor hen."

"Op het moment dat ik dit schrijf, is de ‘refoveiling van de dag’ een verblijf in een stacaravan of safaritent op camping ’t Beloofde Land. Je verzint het niet. Natuurlijk gaan we niet echt op safari, maar we doen een beetje alsof, in een tent. En het beloofde land, dat vindt de ware refo op de camping. Hopelijk is de tent genoeg verankerd, anders waait het hele spul misschien nog wel weg. En wat blijft er dan over?," aldus de predikant van de Christelijke Gereformeerde Kerk te Genemuiden.

Lees hier de volledige column op de blog van dr. A. Huijgen.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over Dominee uit kritiek op Refoveilingen.nl
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!