Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2013 door Jeffrey Schipper

"Goed dat God niet alle gebeden verhoort"

"Een Bijbeltekst als 'Bid en u zult ontvangen' kun je niet zomaar ongenuanceerd toepassen. Gebedsverhoring is geen automatisme," zegt Willem Ouweneel naar aanleiding van een vraag over gebed. "'Geloof dat je het al ontvangen hebt en je zult het krijgen', zegt Marcus 11:24. Dat wil zeggen: bid in geloof. En wij bidden vaak in ongeloof. We vragen het wel aan de Heer, maar geloven eigenlijk niet echt dat Hij het kan en zal doen."

Verder wijst de theoloog op een tweede voorwaarde: een krachtig gebed van een rechtvaardige mist volgens Jakobus 5:16 zijn uitwerking niet. "Rechtvaardig zijn, is niet genoeg," zegt Ouweneel. "We moeten bidden in de kracht van de Heilige Geest." Een derde voorwaarde is volgens de bekende spreker bidden naar Gods wil. "Soms is het goed dat God onze gebeden niet verhoort, omdat ze niet naar Zijn wil zijn. Een vierde voorwaarde is bidden in Jezus' naam. Is elk gebed dat wij bidden in Zijn naam gebeden?"

"Achteraf ben ik blij dat God sommige gebeden van mij niet heeft verhoord. Dat maakt duidelijk hoe goed het is dat God niet alles geeft waar wij om vragen."


Gebed
- GerGem-predikant: 'Geen bezwaar tegen gemeenschappelijk gebed, vorm roept bedenkingen op'
- Vier redenen waarom God gebeden niet verhoort
- Franca Treur: bidden maakt van plofkip kip
- Wat is gebed? Ontdek het in deze prachtige animatie!
- Ron van der Spoel verhuisde naar Limburg: "Ik vroeg God om een teken"
Meer over Gebed »

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen