Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 maart 2013 door Redactie

"Bimbam kerkklokken echt anders dan gebedsoproep islam"

SGP-voorman Kees van der Staaij is erg ongelukkig met de islamitische gebedsoproepen in Nederland. Wat de SGP betreft, is het 'hoe minder hoe beter'. Van der Staaij vindt dat 'het bimbam van de kerkklokken' wezenlijk anders is dan de islamitische gebedsoproep, die volgens hem een uiting is van de overheersing van de islam. Kerkklokken zijn er al eeuwen in Nederland, moslims nog maar net, stelt hij. Dat zegt hij in gesprek met EO de Vijfde Dag. Vanavond zenden zij een reportage uit over de 12 Nederlandse moskeeën die dagelijks oproepen tot gebed en de discussies die daarover worden gevoerd. Steeds meer moskeeën in Nederland doen namelijk een gebedsoproep. 

Vul de webpoll in op Facebook! Kees van der Staaij over de islamitische gebedsoproep: "Wij zijn er ongelukkig mee. Wat mij betreft hoe minder hoe beter. Wij vinden dat juist veel meer het christelijk geloof Nederland kenmerkt en niet de islam. Het bimbam van de kerkklokken, die al eeuwenlang te horen zijn, verschillen enorm met gebedsoproepen die vanaf moskeeën klinken. Die vinden in het Arabisch plaats en zijn bovendien een proclamatie van het islamitische geloof."

Volgens fractievoorzitter Hasan Küçük van Islam Democraten kent de nieuwe generatie hun rechten steeds beter en zullen die steeds vaker hun bestuur oproepen toch een gebedsoproep te doen. De Haagse partij heeft zich afgelopen jaren ingezet om de besturen van moskeeën op de hoogte te brengen dat ze gewoon een gebedsoproep mogen doen.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen