Nieuws

09 januari 2013 door Jeffrey Schipper

Film over de schepping in Leiden

Een unieke film over de schepping, zoals staat geschreven in de Bijbel, wordt op 13 januari vertoond in Leiden. De film vormt een reconstructie van de eerste week van het leven op aarde: de zesdaagse schepping. De film zal in 2013 nog op diverse plaatsen in Nederland te zien zijn, nadat ruim 6.000 bezoekers vorig jaar in andere Nederlandse steden De Schepping bezochten.

De film wordt voorafgegaan door een korte documentaire, waarin prof. dr. Walter Veith uiteenzet, welke onwaarschijnlijkheden de evolutietheorie bevat en hoeveel plausibeler het Bijbelse scheppingsverhaal is als verklaring voor het leven op aarde. De film van Henry Stober bevat beelden vanuit de gehele wereld, die de schoonheid en samenhang van de schepping tonen op een wijze, zoals die nog niet eerder gepresenteerd is. De Schepping heeft in Duitsland, Zwitserland, Oostenrijk, en Zweden inmiddels vele tienduizenden bezoekers getrokken.

Stober werd geïnspireerd tot het maken van deze bijzondere filmproductie, nadat hij in Australië in contact kwam met prof. dr. Walter Veith. Walter Veith was hoogleraar zoölogie aan de Universiteit van Kaapstad en een overtuigd atheïst en evolutionist. Maar hij kwam als wetenschapper in de evolutietheorie zoveel onwaarschijnlijkheden en ongerijmdheden tegen, dat hij moest erkennen dat het Bijbelse scheppingsverhaal in al zijn eenvoud een veel logischer en aannemelijker verklaring voor het leven op aarde vormt dan de evolutietheorie.

Voor dr. Veith vormde dit na langdurige studie aanleiding om afstand te nemen van de evolutietheorie en zich aan te sluiten bij het christendom. Zijn afwijzing van de evolutietheorie kostte hem zijn leerstoel aan de Universiteit van Kaapstad en sindsdien reist Veith de wereld over om vanuit zijn wetenschappelijke visie de schoonheid van de scheppingsgedachte uit te dragen. Met name in Duitsland heeft de vertoning van De Schepping tot veel discussie tussen evolutionisten en creationisten geleid.

De toegang tot de film is gratis. Reserveren is niet mogelijk. U wordt aangeraden op tijd te komen om zeker te zijn van een plaats. Het gaat om twee voorstellingen (14.30 en 19.30 uur). De film zal de komende maanden in diverse plaatsen in de Randstad vertoond worden.

Klik hier voor meer informatie.

CIP.nl plaatste eerder een interview met Johan de Boer van AdventMedia over de film. Lees 'Film toont onwaarschijnlijkheden evolutie aan'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher