Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 november 2012 door Redactie

"Beste boodschap aller tijden" is gestolen

"Ik ben verdrietig," vertelt Nico 't Lam aan de telefoon. "Mijn evangelisatiebord is uit mijn tuin gestolen. Als mensen zover gaan dat ze midden in de nacht je tuin in sluipen om een flink verankerd bord te ontvreemden, schiet je gemoed toch vol. Als ze het nou in een andere tuin zetten, oké, maar daar ga ik niet van uit. Met palen en al hebben ze het bord losgewrikt en meegenomen. Vermoedelijk in de nacht van zaterdag op zondag."

"Het zal niet om ons gaan, maar om de Here Jezus, die alles ook voor hen volbracht. Ons verdriet gaat vooral over de mensen die nu die geweldige boodschap moeten missen en het feit dat de boodschap van Jezus zoveel aanstoot geeft, ook al kijken we daar niet van op. Hopelijk kunnen we weer snel de boodschap van verlossing en genade verkondigen met behulp van een ander bord," vertelt hij CIP.nl. Op het bord stond: 'JEZUS DE ENIGE WEG NAAR GOD DE VADER BEKEERT U, LAAT U DOPEN.' "Blijkbaar mochten ze de boodschap niet. Ik bid dat de dieven Jezus zullen leren kennen."

Nico weet niet wie het bord heeft gestolen. Het zouden jongeren kunnen zijn, die na het stappen het bord meenamen. Evengoed zouden het christenen kunnen zijn, vertelt Nico. "Dat sluit ik niet uit," vertelt hij. Regelmatig evangeliseert hij namelijk en vraagt mensen of ze een relatie met God hebben. Hij komt dan ook vaak christenen tegen. "Die waarderen dat niet altijd. Die vinden het te opdringerig. Ik vraag christenen vaak tijdens het evangeliseren of ze echt een relatie met God hebben. Want naar de kerk gaan, zegt niks. Dat wordt niet altijd in dank afgenomen. Ik bedoel het alleen niet verkeerd. Het gaat om 1 ding: ben je een kind van de Heer? Weet je zeker dat je naar de hemel gaat als je dood neervalt? Daar gaat het om. Of je het nou leuk vindt of niet, dat moet verkondigd worden. Dat deed Jezus toch ook?"

Nico is niet boos op de mensen die zijn bord hebben gestolen met daarop "de beste boodschap van de wereld." Ze zijn van harte welkom om bij hem langs te komen om met hem wat te eten. Hij staat niet met een luchtbuks bij de deur te wachten op de dieven. Hij wenst hen toe dat ze Jezus leren kennen, aldus de evangelist. "Mijn vrouw zei tegen me dat ze in ieder geval de tekst nooit zullen vergeten. Of ze het bord nou verbranden en vernietigen, of niet. Dat is het voordeel van het feit dat ze het gestolen hebben. De woorden van Jezus zitten toch in hun hoofd nu. We bidden voor ze. Ik ben trouwens al bezig met een nieuw bord."  

Degene die het bord van Nico vindt, krijgt van hem een Bijbel als beloning.

Word vriend van CIP.nl en ontvang drie boeken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen