Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 oktober 2012 door Redactie

"Doop in de Heilige Geest is Bijbelse uitdrukking"

Wat is de doop in de Heilige Geest? In sommige kerken is veel aandacht voor dit onderwerp. In andere kerken niet. "Dat laatste wil ik wel geloven," vertelt Willem Ouweneel. "In veel kerken wordt überhaupt heel weinig over de Heilige Geest gesproken, behalve dan met Pinksteren, dan moet de dominee wel, maar dan gaat het vaak nog alleen over het werk van de wedergeboorte. Dat wil zeggen dat alles wat na de wedergeboorte komt, en waar de Heilige Geest zo belangrijk bij is, dan maar zelden ter sprake komt. Dat is geen onwil, maar omdat men er geen raad mee weet."

"Bovendien is de term doop met de Heilige Geest zo eigen geweest aan pinksterbeweging, dan men bang is dat als je de term gebruikt in een bepaalde hoek wordt gezet. En dus gebruiken mensen de hele term niet. Toch is het een Bijbelse uitdrukking. Johannes de Doper kondigde al aan dat Jezus zou dopen in de Heilige Geest."

Wat de doop in de Heilige Geest inhoudt vertelt Willem Ouweneel in de video. "Je menselijke geest wordt dan doordrenkt met de Heilige Geest. Maar ja, dan komen alle meningsverschillen."

Word een vriend van CIP.nl en ontvang 3 boeken.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen