Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

24 oktober 2012 door Redactie

"Jezus zijn voorbede gaat nog altijd door"

"Er is, vergeleken bij vroeger, in onze diensten absoluut meer aandacht voor het gebed. Wie de kerk binnenkomt, kan in een schrift zijn voorbede opschrijven. En daar wordt veel gebruik van gemaakt. Door jong en oud." Dat schrijft Arie van der Veer in een artikel op zijn weblog, dat gaat over gebed. "Maar toch…?" vraagt de predikant zich af. "Wat is het, als je het vergelijkt met het bidden van Abraham, van Mozes, van Daniël? Wat, als je het leven van de eerste gemeente er naast legt! Die kwam dagelijks bij elkaar voor gebed."

Van der Veer: "Weet je waar ik ook weer door getroffen werd? Door de beschrijving van Paulus in Romeinen 8 over het werk van Christus. Hij is gestorven voor ons, ja wat meer is, Hij is ook opgewekt. Hij zit aan de rechterhand van God. En… Hij pleit voor ons. Vanaf Zijn hemelvaart is Jezus onze voorbidder bij de Vader. Het is geweldig te mogen weten dat Christus voor onze zonden aan het kruis is gestorven. Het is machtig dat Hij de dood heeft overwonnen. Maar is het niet fantastisch dat Hij in de hemel voor ons pleit! Al tweeduizend jaar lang. Het was dus niet een toevalligheid dat Stefanus toen hij stierf en de hemel voor hem openging, Jezus zag: staande aan de rechterhand van God! Zou de hemel nu opengaan, dan zou hetzelfde beeld te zien zijn. Dat is namelijk Jezus' werk. Dat is zijn positie."

"Ik was op zoek naar liederen over dit onderwerp voor de diensten van zondagmorgen. Het viel me eigenlijk tegen. In liederen die de hemelvaart beschrijven, kom je dit gegeven tegen. Maar er zijn er niet veel. Er zijn heel veel liederen op Jezus’ dood en opstanding. Maar betrekkelijk weinig dat Jezus in de hemel voor ons bidt en pleit. En dat terwijl de eerste twee feiten zijn uit het verleden. Jezus' voorbede gaat nog altijd door."

De predikant besluit: "God zoekt voorbidders. Ook in onze tijd. Mensen die in de bres willen gaan staan voor de ander. In de bres staan voor een ander, zoals Jezus dat deed en nog doet."

Bekijk het nieuwe dagboek van ds. Arie van der Veer.

Noot: Vandaag is het de trouwdag van Arie van der Veer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen