Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 oktober 2012 door Redactie

Geef je tong over aan Jezus Christus

Ik heb gezien hoe de tong meer ziekten verspreidt in het Lichaam van Christus dan welk ander orgaan ook. De grootste verwonding die de kudde van God oploopt, wordt niet door de wolven veroorzaakt, maar door andere schapen van de kudde.

Roddelen is niet hetzelfde als het uitwisselen van nieuwtjes. Roddelen is achter iemands rug om kwaadspreken en dat staat op één lijn met laster. Daar de ander eenzijdig wordt geïnformeerd, is roddel feitelijk niets anders dan geniepige manipulatie en ernstige zonde. Roddels zijn kwetsend en er is niet of nauwelijks tegen op te boksen. Je kunt je er niet tegen verdedigen.

Gods Woord is overduidelijk met betrekking tot roddels en roddelaars: ze brengen het leven van de ander in gevaar: ‘Roddel niet. Doe niets dat het leven van uw naaste in gevaar brengt, want Ik ben de Here’ (Leviticus 19:16, Het Boek).

Hoe word je een roddelvrije zone? Vraag God vergeving als je geroddeld hebt en vertel Hem waarom je niet meer wilt roddelen (of waarom je de neiging hebt het nog wel te doen). Vraag God ook of Hij je inzicht wil geven in je manier van spreken. Je leidt geen gekruisigd leven tenzij ook je tong aan het kruis genageld is. Geef je tong over aan Jezus Christus, dan zul je er altijd naar streven om de waarheid te spreken met woorden die genezen.

Bekijk boeken van Wilkin van de Kamp.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen