Nieuws

15 oktober 2012 door Jeffrey Schipper

'Kerk moet boycot Israël overwegen'

Christelijke kerken en partijen hebben de plicht om in het Israëlisch-
Palestijnse conflict internationaal recht toe te passen. Vanwege de 'wanhopige situatie' van de Palestijnen moeten kerken een boycot van Israëlische goederen openlijk kunnen bespreken. Dit staat in een brochure van de organisaties Vrienden van Sabeel Nederland en Kairos Palestina Nederland, meldt het Reformatorisch Dagblad.

De brochure De muur is afgebroken is bedoeld als een theologische herbezinning op het Israëlisch-Palestijnse conflict. Uitgangspunt is de overtuiging dat de 'muur van vijandschap' (Efeze 2:14), die scheiding maakte tussen het Joodse volk en de niet-Joodse volken, is afgebroken door Jezus Christus. Volgens de protestantse theoloog dr. H. Veldhuis heeft het Jodendom voor christenen een actuele theo­logische betekenis. "Christenen kunnen zichzelf alleen verstaan vanuit Christus, Die de voortzetting en vervulling is van de Joodse weg."

Volgende week zaterdag wordt de brochure in Amersfoort gepresenteerd. Het veertig pagina's tellende document is geschreven door dr. Veldhuis uit Culemborg.

Lees hier meer in het Reformatorisch Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher