Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

18 september 2012 door Jeffrey Schipper

Christenen roepen op tot gebed na 'roze stembusakkoord'

Christenen roepen op tot een gezamenlijk gebed naar aanleiding van het 'roze stembusakkoord', ondertekend door PvdA, SP, GroenLinks, PvdD, 50+ en het DPK.  In dit akkoord wordt afgesproken om vijf belangrijke maatregelen ter bevordering van de emancipatie binnen een jaar te regelen. "Doel van dit akkoord is om zich wettelijk te ontdoen van veel christelijke normen en waarden," zegt een van de oproepers voor gebed. De gebedsoproep is afkomst van Stichting 24-7 Gebed.

D66-leider Alexander Pechtold zei eerder: "De afgelopen 2 jaar stonden we, ondanks het eerste kabinet ooit onder liberale leiding, stil op het vlak van emancipatie. Die stilstand moeten we nu doorbreken. Ik wil niet opnieuw in de situatie terecht komen dat de SGP dit soort zaken kan blokkeren." Het roze stembusakkoord bevat afspraken over voorlichting op scholen over seksualiteit, het afschaffen van gewetensbezwaarde ambtenaren en de Enkele-feitconstructie, lesbisch ouderschap en de erkenning van genderidentiteit.

"Als je deze punten tot je door laat dringen, besef je hoe agressief tégen Gods wetten deze partijen ons land willen brengen," verklaart 24-7 Gebed. "Het is een samenzwering tegen God. Laten we bidden dat we als kerk dit proces niet verder zullen toestaan. Ook al gaat het overal om ons heen verder. Wij kunnen dit voor óns land stoppen door gebed. Jesasja 60:1-3 zegt dat zelfs al wordt het overal duister en donker, waar wíj opstaan en ons laten verlichten door God en daarin uitstappen, komt Zijn heerlijkheid."

Klik hier voor meer informatie over het 'roze stembusakkoord'.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen