Nieuws

14 september 2012 door Jeffrey Schipper

"Op mijn knieën zei ik: 'Heer ik kan het niet meer'"

"Aan het einde van de dienst werd er een oproep gedaan met de vraag of er iemand was aan wie ik vergeving moest schenken en of ik diegene dan bij het kruis wilde brengen. Ik wist: 'deze oproep is voor mij’, maar alles kwam bij mij in opstand," vertelt Yorick Huizinga. "Ik negeerde de oproep en diep van binnen was er een enorm gevecht in mij gaande. Toch had ik tijdens die dienst duidelijk gekregen dat God ons wil vergeven zoals wij de ander ook vergeven (Matteüs 6:12, red.)." Huizinga werd tijdens de vorige editie van het christelijk jongerenweekend Heartbeat diep geraakt door Gods vaderliefde.

Huizinga gaat verder: "Uiteindelijk sprak Gods Geest in mij en zei: 'Yorick, ga maar. Maak deze keuze en Ik zal erbij zijn en je helpen'. Ik ben toen in geloof naar voren gelopen en ging op mijn knieën en zei tegen God: 'Heer ik kan het niet meer. Ik kan hem niet vanuit mijzelf vergeven. Ik kán het gewoon niet...' Het was zo bijzonder, want op dat moment voelde ik de Vaderliefde van God over mee heen komen en kon ik niets anders dan huilen. Ik heb zoveel gehuild. Dit was voor mij een heel belangrijk keerpunt in mijn leven. God liet mij zien dat Hij werkelijk om mij geeft en mij nooit zal laten vallen of zal afwijzen. Daardoor kon ik eindelijk mijzelf zijn mét mijn gebreken en mét mijn verleden en echte vergeving schenken."

Gods vaderliefde
Huizinga merkte na het weekend dat hij echt veranderd was. "Ik was meer mijzelf en kreeg deze reactie ook van andere mensen terug in mijn omgeving. Die zagen dat er in mij iets was veranderd. Ik weet nog dat ik iemand hoorde zeggen: 'Yorick, je was al een mooi mens, maar God heeft je nog mooier gemaakt'. Ik kan nu getuigen: Gods vaderliefde kan door zijn Zoon jou echt veranderen. Hij wil niet dat je bitterheid vasthoudt maar leeft vanuit de liefde." Inmiddels is hijzelf ook medewerker van het Heartbeat Weekend. "Wat ik heb ontvangen, mag ik weer uitdelen. Het gave van Heartbeat is dat de organisatie jonge mensen coacht in een taak of bediening."

Binnenkort staat er weer een Heartbeat Weekend op het programma. Jongeren van 16 tot en met 28 jaar zijn welkom om van 26 tot en met 28 oktober een weekend lang God te aanbidden, bijbels onderwijs te ontvangen en vriendschappen te sluiten. Het thema is Unlimited – Gods grootheid in jou! "Zijn grootheid wordt zichtbaar door de gebrokenheid heen," legt weekendleider Sander van Dijk uit. "Dat gebeurt niet alleen in de spectaculaire, maar ook in de kleine dingen. Tijdens dit weekend willen we op zoek naar een goede balans tussen het kleine en het spectaculaire."

Tijdens het Heartbeat Weekend spreken onder andere David de Vos en Kees Kraayenoord. Klik hier voor meer informatie over het programma. Wie zich voor 23 september aanmeldt, krijgt korting.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher