Nieuws

10 september 2012 door Jeffrey Schipper

"Nooit eerder kwamen zoveel moslims tot Jezus"

"Meer moslims dan ooit tevoren bekeren zich tot Jezus. In de laatste tien jaar zijn meer moslims tot Jezus gekomen dan in de laatste veertien eeuwen bij elkaar," schrijft zendeling Tom Doyle, die tientallen reizen naar het Midden-Oosten maakte. In zijn boek Dreams and Visions: Is Jesus Awakening the Muslim World, schrijft hij over de geestelijke herleving die onder moslims gaande is.

Steeds vaker verschijnen er verhalen van moslims die door een droom of visioen besluiten christen te worden. Uit onderzoek zou volgens Doyle gebleken zijn dat één op de drie of vier moslims een dergelijke ervaring heeft gehad. Die
dromen en visioenen komen vooral voor in landen waar de verspreiding van het evangelie verboden is. "Ik geloof dat islamitische terrorisme een poging is van satan om het evangelie bij moslims vandaan te houden," zegt Doyle in Charisma News.

'Christelijke sprookjes'
In zijn boek heeft Doyle een aantal verhalen opgeschreven over goede vrienden in het Midden-Oosten. Hij vindt het belangrijk dat verhalen over een geestelijke herleving worden gecontroleerd, zodat voorkomen wordt dat er 'christelijke sprookjes' worden verkondigd. Hij herinnert zich een verbazingwekkend verhaal van een moslim die in Caïro een christen ontvoerde. In een verlaten pakhuis werd de christen onder schot gehouden. Ondertussen vertelde hij tien moslims over zijn dromen over Jezus en vertelde hij over de Bijbel.

Doyle's boek is een verzameling nooit eerder vertelde verhalen aan de hand van zijn evangelisatiewerk. Elf jaar lang was hij werkzaam in het Midden-Oosten en sprak ex-moslims die door middel van een droom voor het eerst in aanraking kwamen met Jezus Christus.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher