Nieuws

03 september 2012 door Jeffrey Schipper

Gevangenisvrouwen in tranen door evangelie

In de barre kou bracht Salnikow afgelopen winter het Woord van God bij de gevangenen in Siberië. Hij ontmoette in de gevangenis een vrouw die vergeving wilde vragen voor moord, ontucht en occultisme. Iedere avond bidt Oxana nu onder de dekens tot God: 'Lieve God, verhoor mij, vergeef mij en zegen mij'. Dit meldt het contactblad van Stichting Friedensstime.

De diensten van Salnikow worden goed bezocht. "In een gevangenis bij Novosibirsk mochten we binnenkomen. Eerst hadden we lang gewacht in de kou. In de gevangenis waar 23 cellen zijn, kwamen vijftien gevangenen naar de dienst. Velen noemen zich gelovig, maar ze roken en gebruiken drugs. Sommigen van hen bidden en willen vrij worden. Er is zelfs een gebedskamer in deze gevangenis. We hadden een goede en hartelijke gemeenschap met elkaar. Dat komt niet altijd voor."

Vrouwengevangenis
Soms komen slechts enkele mensen naar de diensten en is er schijnbaar weinig belangstelling. "Tijdens onze reis langs gevangenissen kwamen we ook in de vrouwengevangenis in Nischnij Ingasch, waar zo'n duizend vrouwen opgesloten zitten. Bij de dienst kwamen slechts twintig van hen." Toch had het Woord van God ook daar kracht. "Toen we begonnen te zingen, barsten velen van hen in tranen uit. Na de bediening van het Woord kwamen er veel vragen. De leidinggevende van de gevangenen was hier ook verheugd over. Ze zei dat deze vrouwen niet gauw tot tranen en berouw te bewegen zijn."

Het is Salnikows wens om hoop en geluk te brengen in schijnbaar verloren levens. "Een vrouw, Olesja, uit diezelfde gevangenis, mag bijna weer naar huis. Daar is ze vijftien jaar niet geweest. Wat verwacht zij daar aan te treffen of te gaan doen? In haar handen en polsen zijn de littekens van sneden met scheermesjes (dat wil zeggen: zij heeft gepoogd zichzelf van het leven te beroven). We nodigen haar uit om in het opvangtehuis voor vrouwen te komen wonen, waar ze ook weer in de gelegenheid gebracht wordt om God te vinden."

Lees het gehele verhaal in het blad van Stichting Friedensstimme.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher