Nieuws

10 augustus 2012 door Jeffrey Schipper

Niet als verwend jochie bidden om mooi weer

"Dat God de weersystemen verandert omdat ik met mijn gezin mooi weer wil hebben, wil er bij mij niet in. Dan zou ik me een verwend jochie voelen die van Sinterklaas ook dat nog wil hebben," zegt weerman Reinier van den Berg in het Nederlands Dagblad over gebed.

"Bidden om bovennatuurlijk ingrijpen in het klimaat is het laatste wat ik zou doen. Als ik landbouwgif in mijn tuin spuit, moet ik niet gaan bidden of God het gras weer groen laat worden. Ik geloof dat de Schepper die wolken en wind heeft gemaakt, die de neerslagsystemen bestuurt, kan ingrijpen. Zo deed Jezus de storm bedaren. Maar ik denk dat Hij dat meestal niet doet, omdat het juist zo is geschapen dat de wetten elkaar in een bepaalde balans houden."

"Of ik als weerman weleens om mooi weer bid? Heel sporadisch. Vorig jaar gingen we naar Noorwegen op vakantie. Het nadeel is dat ik nogal wat weerkennis heb en dan redelijk kan voorspellen hoe het wordt. Op de weerkaarten zag de situatie er droevig uit. Toen heb ik gebeden of er desondanks momenten zouden zijn dat het meevalt."

Lees hier meer in het Nederlands Dagblad.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher