Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

10 augustus 2012 door Redactie

Irritaties over wildplakkende evangelisten

De irritaties rondom christelijke posters op verkiezingsborden neemt toe. Dat meldt de Telegraaf. Verschillende evangelisten beplakten de afgelopen weken verkiezingsborden met daarop Bijbelteksten. Joop van Ooijen, bekend als 'dakevangelist' wordt in de media aangewezen als een van de verantwoordelijke. "Ik heb gisteren nog geplakt," vertelt hij CIP.nl desgevraagd.

De Telegraaf meldt dat de gemeentes Werkendam en Geertruidenberg de posters zat zijn. "De man heeft al diverse waarschuwingen van ons gehad", zegt een voorlichtster van de gemeente Werkendam. "Wij zijn nu in de fase beland dat wij hem dwangsommen moeten gaan opleggen. Honderd euro per poster is de boete, die Van Ooijen kan verwachten." Joop van Ooijen reageert tegenover CIP.nl: "Ze doen hun best maar. Hoe moet ik weten dat ik niet mag plakken op de verkiezingsborden? Men kan het wel roepen, maar waarom mag dat niet? De verkiezingsborden, waar ik afgelopen dagen op heb geplakt, waren overigens ook al beplakt met posters van housefeesten en dergelijke." Hij voegt toe: "Zodra het over Jezus gaat, gaan ze opeens blèren."

Van Ooijen vindt het "prachtig" dat de Telegraaf en andere media over de posters schrijven. "Weet je wat het is? We zijn op zoek naar het ene schaap dat verloren is en gered wil worden, niet naar de 99 die niet willen. We merken ook dat juist door de aandacht er veel christenen zijn, die ook willen gaan plakken. Zo was ik gisteren in Hilversum en bezocht een christen die ook wilde gaan plakken." CIP.nl kreeg naar aanleiding van eerdere berichtgeving tientalen mailtjes van mensen die ook wilden gaan plakken.

De evangelist maakt altijd van alles mee als hij onderweg is om te plakken of mensen over Jezus te vertellen. "We hebben gisteren nog een dakloze gedoopt, die helemaal in de put zat. Hij voelde zich verloren. Hij is nu helemaal gelukkig. Als hij wil, kan hij bij een vriend van mij komen wonen. Hij gaat volgende week mee naar de camping op Terschelling om met andere christenen te evangeliseren. Iedere dag gebeuren er prachtige dingen als je Jezus volgt."

Kritiek christenen
Op CIP.nl klonk eerder deze week veel kritiek op de methode die de evangelisten hanteren. Zou het wel werken? "Paulus maakte zich daar niet druk over," reageert Joop. "'Al zouden ze het uit winstbejag doen, laat ze dan maar het Evangelie prediken,' zei Paulus. Iedere christen heeft z'n eigen manier om te evangeliseren. Als je dan gaat zeuren dat andere christen het verkeerd doen, dan schiet je daar niets mee op. Ga dan zelf mensen bereiken op jouw manier. Kritiek geven is lekker makkelijk. Het belangrijkste is dat Jezus wordt verkondigd. Daar gaat het mij om. Niet of het werkt. Als je met Jezus wandelt, is elke dag een verrassing. Dat zie ik gebeuren."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen