Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 juli 2012 door Jeffrey Schipper

Christelijk echtpaar las Bijbel met Jehova's getuigen

Een christelijk echtpaar doet Bijbelstudie met Jehova's getuigen om hen meer te vertellen over het geloof in Jezus Christus als Verlosser. "Het doet me pijn om te zien dat Christus volledig terzijde wordt geschoven en dat het gaat om getallen en scoren van bekeerlingen," vertellen Rijk-Jan en Michele van Haaften in de het magazine GezinsGids. Wekelijks sprak het echtpaar af met een groep Jehova's getuigen.

Als Michele terugkijkt op de periode Bijbelstudies, spreekt ze over een leerzame tijd. "In het begin voelde ik me aangesproken door de betrokkenheid, de evangelisatie-ijver en de hartelijke ontvangst in de samenkomst. Die warme deken, daar zouden we als christenen van kunnen leren. Maar dan niet met de intenties van de Jehova's getuigen. Hoewel velen van hen oprecht zijn en niet beter weten, worden zij niet door liefde of bewogenheid gedreven. Uiteindelijk draait het bij al hun evangelisatiewerk om het veilig stellen van de eigen zaligheid."

Ook Rijk-Jan zegt de afgelopen jaren veel kennis te hebben opgedaan. "Het is moeilijk om het gesprek met Jehova's getuigen aan te gaan en hen de echte kern van het evangelie te doen begrijpen," geeft hij aan. "De mensen zitten zo vast! In de eerste plaats door alles wat hun geleerd is. Bijbelteksten hebben zo’n andere invulling gekregen dat ze soms niet meer kunnen horen wat er echt staat. Maar daarnaast is er ook de gemeenschap die hen vasthoudt. Van het geloof afstappen, betekent door de familie en door de gemeente verstoten worden."

Advies
Wat adviseert het echtpaar Van Haaften aan christenen die Jehova's getuigen voor de deur hebben staan? "Een discussie aan de deur met de Bijbel erbij is moeilijk, omdat Jehova's getuigen een andere Bijbelvertaling gebruiken: de Nieuwe Wereldvertaling. Ook is er vaak een 'sluitende' interpretatie voor bepaalde Bijbelgedeelten waardoor de leer van de Jehova's getuigen onderbouwd wordt. En een vervolggesprek of Bijbelstudietraject raden we eigenlijk alleen aan als mensen heel goed weten waar ze aan beginnen."

"Maar dit betekent niet dat de deur dicht moet blijven," vervolgt het stel. "Integendeel, het is goed om aan de deur te spreken van de levende hoop die in het hart is: het geloof in de Heere Jezus als volkomen Zaligmaker."

Foto: Samuel Otte

Ga naar de website van Gezinsdgids.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen