Nieuws

23 juli 2012 door Jeffrey Schipper

Agenda Frank Ouweneel is leeg

Verschillende evangelische gemeenten hebben een spreekbeurt van Bijbelleraar Frank Ouweneel geannuleerd. Aanleiding hiervoor is een onderzoek waaruit blijkt dat Ouweneel zijn eindtijdstudie op een groot aantal punten niet zou kloppen. Uit het onderzoek van Wagenaar en Van den Esker bleek dat het grootste deel van de 'feiten' die hij presenteert op zijn DVD 'Licht van de Bijbel over de huidige ontwikkelingen in de wereld' (editie 2011) blijkt te zijn verzonnen.

Wim Stoorvogel, voorganger VBG (Stadskerk VBG Groningen), laat tegenover Kerknieuws.nl het volgende weten: "Om de zorgvuldigheid in acht te nemen hebben we de spreekbeurt van de heer Frank Ouweneel in overleg met hem opgeschort. Er zullen na de vakanties nog gesprekken plaats vinden. We hopen van harte dat u ook van uw kant die zorgvuldigheid in acht neemt."

Schuld belijden
Jan Mulder, secretaris RVO VBE (Baptistengemeente Emmen), zegt: "Wij hebben als oudsten van onze gemeente besloten Frank Ouweneel geen podium meer te bieden, zolang hij niet bereid is de onderste weg te gaan (= publiek erkennen, schuld belijden en vergeving vragen)."

De afspraak van Ouweneel  met Christengemeente Zierikzee is volgens Kerknieuws.nl eveneens uit de agenda van Ouweneel verdwenen. De gemeente uit Zierikzee verklaart het volgende: "Voor zover ik weet gaat de spreekbeurt van Frank gewoon door. Wat ik me sterk afvraag is of we met dit soort inventarisaties/nieuwsberichten Jezus ook echt dienen. Als luisteraar heb je altijd de verantwoording zelf te toetsen. Mochten er twijfels zijn dan kun je altijd de richtlijnen hierin volgen die de Bijbel ons aanreikt."

Nadat de agenda op de website van Ouweneel eerder nog vol stond met afspraken, is er nu een wit vlak te zien. Ook de afspraken die wel doorgaan staan er niet meer.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher