Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

20 juli 2012 door Redactie

"God is op zoek naar stofvrije christenen"

"Zorg als christen ervoor dat je voeten stofvrij zijn." Dat was de boodschap die Kees Goedhart deze week bracht op vakantiepark De Betteld. "Toen Jezus de voeten van Zijn discipelen waste, zei Hij: 'Wat Ik doe, weet u niet, maar u zult het later inzien.' Wat bedoelde Hij daarmee? Er was iets wat ze later pas konden begrijpen. Dat ging echter niet over het zijn van de minste, want dat begrepen ze direct. Wat was het dan wel?"

Jezus is het vlees geworden Woord. Hij maakte de voeten van de discipelen stofvrij. Dat was destijds een bekend gebruik in het Midden-Oosten. In Efeze 5 staat dat de Gemeente gereinigd wordt door het waterbad van het Woord. Kees: "Het Woord werkt dus als een waterbad. De Gemeente wordt gewassen door het Woord. Dat maakt ons stofvrij. We kunnen overigens ook vies worden wanneer we niet zondigen. Dan worden we vies van de televisie, de radio of wat mensen zeggen. Er worden allerlei dingen over ons uitgestort waar we stoffig van worden. Om daar stofvrij van te worden heb ik het waterbad van het Woord nodig." God is dus op zoek naar stofvrije christenen.

Over de duivel wordt in Genesis gezegd: 'Op je buik zul je kruipen en in stof zul je bijten.' "Daarom is het belangrijk om niet stoffig te zijn," vertelt Kees Goedhart. "Dan krijgt de slang je niet te pakken. Als ik gezondigd heb en deze belijd, word ik gereinigd door het bloed van Jezus. Maar ik moet iedere dag stofvrij zijn. Als ik dat ben kan de slang mij niet bijten. Ik word daardoor gereinigd door het waterbad van het Woord. De Bijbel maakt verder duidelijk dat de duivel wordt vertreden onder de voeten van Jezus' discipelen. Dat kan nooit gebeuren met stoffige voeten, want daar bijt de duivel in. De krachten van de duisternis kunnen pas worden vertrapt wanneer onze voeten gereinigd zijn van stof. Dat gebeurt door het waterbad van het Woord."

"Soms vragen mensen me wel eens: 'Hoe lang moet ik Bijbel lezen?' Ik stel ze dan een andere vraag: 'Hoe lang sta je onder de douche?' Christenen moeten onder de douche van het Woord staan. Iedere dag. Het gaat er niet zo zeer om hoe lang ze dat doen. Als ze het maar doen. Dat brengt geestelijke stabiliteit."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen