Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 juli 2012 door Jeffrey Schipper

'Wachten met trouwen is niet Bijbels'

"Te veel ouders en kerken sporen jonge christenen aan om te wachten met trouwen. Maar dat is geen Bijbelse manier van leven," zegt predikant Ted Cunningham. Volgens hem zitten ouders vast aan de gedachte dat hun kind eerst school moet hebben afgerond, in bezit is van een baan en geleerd moet hebben onafhankelijk te zijn. "Leren onafhankelijk te zijn is uitgegroeid tot een maatschappelijk aanvaardbare term voor egoïsme," zegt hij.

Cunningham bracht vorig jaar het boek Young and in Love: Challenging the Unnecessary Delay of Marriage uit. Hij ziet dat vroeg trouwen niet populair is, maar Cunningham beschouwt het als ene "zuivere" boodschap die veel kerken zouden moeten leren. "Ik heb geleerd dat seks 'vies' is en bewaard moet worden voor die ene die je lief krijgt. Jongeren doen nu het tegenovergestelde. Ze genieten van seks en stellen hun huwelijk uit." Volgens hem kun je niet aan christelijke jongeren vragen vanwege Bijbelse principes geen gemeenschap te hebben met hun aanstaande vrouw of man en ze tegelijkertijd te vragen 15 jaar verkering te hebben. Ouders verwachten namelijk dat hun kinderen zich eerst compleet settelen door hun opleiding af te maken, werk te zoeken en te sparen. Ondertussen wil men graag dat hun ongetrouwde kinderen als christen leven - in onthouding.

De voorganger van de Woodland Hills Family Church in het Amerikaanse Branson benadrukt dat hij er niet voor wil pleiten dat alle jonge mensen zo snel mogelijk trouwen. "Tijdens de voorbereiding op het huwelijk is er een zekere mate van volwassenheid, verantwoordelijkheid nemen en wandelen met Jezus nodig." Zelf trouwde Cunningham toen hij nog op de universiteit zat. Hij is van mening dat dat voor jonge twintigers een goed moment is om te trouwen.

Foto: drjamesdobson.org

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen