Nieuws

27 juni 2012 door Jeffrey Schipper

"God gehoorzamen om zegen te verwachten is egoïstisch"

Christenen die God gehoorzamen en vervolgens genade en zegen verwachten, hebben het verkeerd begrepen, stelt voorganger Tim Keller. Volgens hem volgt gehoorzaamheid na de genade. "God heeft het volk van Israël niet de Tien Geboden gegeven en vervolgens gezegd: 'Doe nu alles wat Ik heb gezegd en Ik zal jullie redden'. Integendeel, God redde hen eerst en riep hen vervolgens op om Hen te gehoorzamen." Keller zei dit onlangs tijdens de The Women's Conference (22-24 juni).

De volgorde volgens Keller is: verlossing - gehoorzaamheid - zegen. "We moeten het niet toestaan dat deze volgorde wordt verstoord. Het evangelie hebben we aangenomen vanwege het bloed van Jezus Christus en daarom gehoorzamen we. Degenen die gehoorzaamheid op de eerste plaats zetten en bevrijding op de tweede, gehoorzamen God uiteindelijk vanuit angst. Maar christenen die begrijpen dat God hen heeft gered, waardoor ze Hem kunnen gehoorzamen, doen dat vanuit liefde en dankbaarheid."

"Het is egoïstisch om te zeggen 'als ik gehoorzaam, dan zal God mij zegenen, mijn gebeden beantwoorden en mij in de hemel toelaten'. Dan zouden we God gehoorzamen voor ons eigen geluk. Die gehoorzaamheid is dus altijd voorwaardelijk. Maar iemand die alles alleen van Christus verwacht, omdat hij uit genade is gered, gehoorzaamt niet omdat God hem dingen schenkt maar om Hem te behagen en dichtbij God te blijven," Keller.

Foto: The Women's Conference

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher