Nieuws

20 juni 2012 door Jeffrey Schipper

Honderden gevangenen maken keuze voor Christus

In een gevangenis in de Amerikaanse staat Californië zouden deze maand honderden gevangenen een keuze voor Christus hebben gemaakt. Dit meldt de organisatie Prison Fellowship. "Iedereen was dolblij. Ook het gevangenispersoneel was gelukkig met de manier waarop alles plaatsvond," zei Rick Atchley, directeur van Prison Fellowship. Tijdens een evangelisatiecampagne hoorden duizenden arrestanten het evangelie.

Atchley onderstreept dat het voor christenen belangrijk is om te weten dat veroordeelden vaak heel ontvankelijk zijn voor het evangelie als gevolg van de omstandigheden waarin ze leven. "De kans is groot dat zij zich overgeven aan God, omdat ze zich niet meer kunnen verschuilen achter een baan, mooie auto of nieuwe kleren. Ze dragen nu iemands kleren, die eerder al door tien mensen is gedragen. Ze hebben alles verloren en dus niets te verbergen."

Activiteiten
Prison Fellowship werkt samen met andere organisaties om in gevangenissen het evangelie te verspreiden. Zo waren er in het afgelopen jaar diverse activiteiten gepland met de Luis Palau Association. Tijdens evenementen in talloze gevangenissen werden gedetineerden vermaakt met christelijke muziek, christelijke komedie en nog veel meer. Gospelzanger Tim Kepler trad met een band op in een gevangenis, waar hij eerder vast heeft gezeten.

Christenen die ooit waren gearresteerd en vast hebben gezeten, zijn volgens Atchley "de perfecte ambassadeurs" om gevangenen te laten terugkeren in de samenleving na het uitzitten van hun straf.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher