Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

19 juni 2012 door Redactie

Summerschool helpt leerlingen met studiekeuze

Leerlingen die na willen denken over zichzelf, geloof en hun studiekeuze kunnen dit jaar een speciale summerschool volgen. Paulien Vervoorn biedt op 21, 22 en 23 augustus een actief programma aan voor leerlingen die na de zomervakantie naar de eindexamenklas gaan van HAVO of VWO.

Tijdens de summerschool worden jongeren beter voorbereid op de studiekeuze, die in het examenjaar gemaakt moet worden. Ook vragen als ‘Wat heeft God met mijn studiekeuze te maken?’ en ‘Hoe leidt God mij?’ komen naar voren. Naast het bespreken van serieuze vragen blijft er voldoende tijd over voor de jongeren om op een actieve manier aan de slag gaan met diverse thema’s. De jongeren verblijven drie dagen in hooiberghutten in de buurt van Woerden met het weiland als achtertuin.

Paulien Vervoorn coacht, traint, (s)preekt en is auteur van het boek ‘Hartelijk getalenteerd’ dat in augustus bij Uitgeverij Medema verschijnt. In haar contact met jongeren merkt ze dat zij veel vragen hebben over wie ze zijn, wat ze kunnen en welke (studie)keuze daarbij zou kunnen horen. Zeker in een tijd waarin er veel gesproken en geschreven wordt over een langstudeerboete lijkt de druk toe te nemen om in één keer de goede keuze te maken. De summerschool biedt een unieke kans om beter voorbereid het eindexamenjaar in te gaan.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen