Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

31 mei 2012 door Redactie

"Gods standpunt over homoseksualiteit belangrijker dan ons standpunt"

Homoseksualiteit wordt ook binnen kerkelijk Nederland steeds minder als zonde beschouwd, stelt Bijbelleraar Philip Nunn vast. "En dat terwijl we in de Bijbel lezen dat seksuele gemeenschap alleen is bedoeld in een huwelijk tussen man en vrouw. Maar de druk in Nederland is groot om een homoseksuele relatie als normaal te omschrijven. Zwijgen is makkelijk, maar een tegenstem gaat tegen die culturele stroom in. Onze cultuur tolereert homoseksualiteit zo sterk dat het moeilijk is om in je omgeving het Bijbelse standpunt te laten horen. Dat neemt overigens niet weg dat we ons liefdevol moeten opstellen jegens mensen die worstelen met homoseksuele gevoelens." Om die tegenstem handen en voeten te geven, schreef Nunn het boek Homoseksualiteit - Bijbels-pastorale overwegingen in de 21e eeuw.

Angst om te spreken over homoseksualiteit
Nunn wijst erop dat veel christenen er voor terugdeinzen om open en eerlijk te zijn over homoseksualiteit. Zo zijn christelijke organisaties, die gesubsidieerd worden door de overheid, voorzichtig om hun mening te geven over homoseksualiteit uit angst om subsidie te verliezen. Maar dit geldt ook voor predikanten die met geld van de overheid willen werken in ziekenhuizen. Door de overheid blijk te geven van hun standpunt van bepaalde zaken, loopt men het risico niet meer met overheidsgeld zich in te kunnen zetten in ziekenhuizen. En zo zijn er meer voorbeelden. Ook christelijke uitgevers zijn voorzichtig om middels boeken een standpunt in te nemen vanwege de gevoeligheid van het onderwerp binnen hun klantenkring. 

Met de Bijbel in de hand
Dit boek is in samenwerking met Stichting HeartCry uitgebracht. Bij die stichting is ook evangelist Arjan Baan actief. "Er zijn nauwelijks bijbelgetrouwe christenen die een tegengeluid laten horen," zegt Baan. "Philip Nunn is daarop een positieve uitzondering." Philip Nunn: "Met de Bijbel in de hand kun je alles verdedigen. Als je wilt kun je door Bijbelteksten selectief in te zetten, verdedigen dat je wel twee vrouwen kunt hebben. Op die manier kun je ook homoseksualiteit verdedigen met de Bijbel in je hand om je eigen mening te propageren. Het gaat inzake hoe we om moeten gaan en denken over homoseksualiteit niet om onze mening, maar die van God. En dus moeten we Bijbelteksten, die handelen over homosekualiteit met zorg lezen. Mijn conclusie is dat God in de Bijbel niet heel veel zegt over homoseksualiteit maar wel duidelijk genoeg is."

De Bijbelleraar is heel duidelijk over kerken, die homoseksualiteit goedkeuren. "Als een gemeente praktiserende homoseksuele mannen en vrouwen toelaat, zou ik mensen aanbevelen om op zoek te gaan naar een andere gemeente. God schetst in Zijn Woord het huwelijk en beschermt die relatie. We leven in een gebroken wereld die in zonde gevallen is. Iedereen heeft zondige gevoelens. We zijn echter verantwoordelijk voor wat we met die gevoelens doen. Dat geldt voor homoseksuele gevoelens ook. Hoe we als mensen met onze seksuele gevoelens omgaan, zullen we tegenover God moeten verantwoorden. Het is belangrijk om duidelijk te hebben dat het inzake homoseksualiteit nooit gaat om de mening van ons christenen of de kerk. God heeft gesproken en daar gaat het om," aldus Philip.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen