Nieuws

21 mei 2012 door Jeffrey Schipper

'Compromis abortus en homohuwelijk onmogelijk'

"Er is geen plaats voor het sluiten van een compromis over morele kwesties als abortus en homohuwelijk. God heeft ons een duidelijke en Bijbelse richting gegeven die we moeten volgen en gehoorzamen," vindt evangelist Franklin Graham. Hij stelt dat in een relatie met Jezus vertrouwen en gehoorzamen samengaan. Dat betekent volgens hem dat wat expliciet in de Bijbel wordt vermeld één op één zou moeten worden overgenomen als de wet van de Heer.

"Als dienaar van het evangelie van Christus geloof ik dat over deze kwesties niet onderhandeld kan worden. Abortus is verkeerd," benadrukt Graham. "Dat is simpelweg ongeboren kinderen vermoorden en geen wet of partij zou dit kunnen legitimeren." Over het homohuwelijk zegt hij: "De Bijbel omschrijft het huwelijk als een verbond tussen man en vrouw. Er is absoluut geen grijs gebied." De evangelist voegt toe dat de gevolgen van het homohuwelijk toestaan ingrijpend zouden zijn. Hij verwijst naar Romeinen 1:26-28.

Graham concludeert dat het volgen van Gods Woord de enige manier is om de Schepper te gehoorzamen. "Dat begint met het erkennen van Zijn autoriteit," zegt de zoon van Billy Graham. Zijn uitspraken lijken een reactie op de beslissing van de Amerikaanse president Barack Obama, die recent zijn steun uitsprak voor het homohuwelijk. Veel christelijke leiders beschouwen dat standpunt als een aanval op het traditionele huwelijk. De bekende predikant John Piper noemde de uitspraken van Obama "godslasterlijk". 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify