'Onduidelijkheid over betekenis Hemelvaartsdag'

16-05-2012 door Rik Bokelman
Een meerderheid van de Nederlandse predikanten merkt dat gemeenteleden verlegen zijn met Hemelvaartsdag. Dat blijkt uit nieuw onderzoek van het Nederlands Dagblad.
Uit een enquête van het Nederlands Dagblad die door meer dan duizend predikanten is ingevuld, blijkt dat een meerderheid (56 procent) die verlegenheid bij hun gemeenteleden herkent. Veel christenen hebben niet echt door wat Hemelvaartsdag te zeggen heeft voor hen. Het wordt eerder als een afscheidsfeest ervaren, dan een kroningsfeest. Ook ervaart men in de praktijk van alledag niet echt dat Jezus Koning is. Ook het beeld van een zwevende Jezus vinden mensen moeilijk om zich voor te stellen.

Vijftien procent van de predikanten zegt zelf ook verlegen te zijn met Hemelvaartsdag. In de enquête werd predikanten gevraagd wat zij als belangrijkste betekenis van Hemelvaart zien: 'dat Jezus de wederkomst voorbereidt', 'dat Jezus bij de Vader pleit', en 'dat Jezus als Koning regeert'. De meeste predikanten (42,5 procent) kozen voor: 'dat Jezus als Koning regeert'.

Lees meer in het Nederlands Dagblad.

Ontvang het online magazine voor christenen!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over 'Onduidelijkheid over betekenis Hemelvaartsdag'
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!