Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

16 mei 2012 door Redactie

Obama start kerkelijk charme-offensief voor homohuwelijk

Direct nadat de Amerikaanse president Obama vorige week zijn steun uitsprak voor het homohuwelijk, wendde hij zich tot religieuze leiders. Dertien prominente christelijke voorgangers kregen in een videoconferentie te horen dat Obama met het thema had 'geworsteld'. Dat meldt de New York Times. Zijn uiteindelijke privéstandpunt moet, zo drukte hij de kerkleiders op het hart, 'absoluut niet' beschouwd worden als aanval op de godsdienstvrijheid. Vooral Afro-Amerikaanse christenen kunnen zijn keuze lastig verteren. Deze christenen hechten gemiddeld meer dan blanke geloofsgenoten aan de zogenaamde 'letterlijke interpretaties' van de Bijbel.

Vorige week rechtvaardigde president Obama het homohuwelijk door het Grote Gebod te gebruiken in zijn redevoering. De bekende predikant John Piper noemde de uitspraken van Obama "godslasterlijk". Hij wees naar de context van Obama's woorden. Obama gebruikte namelijk de naam van Jezus en het Grote Gebod om homoseksualiteit te rechtvaardigen. Zijn christelijk denken ligt namelijk ten grondslag aan zijn standpunt om homoseksualiteit goed te keuren, vertelde hij. Hij zei letterlijk: "[Michelle en ik] We zijn beiden praktiserende christenen en ons standpunt [over homoseksualiteit] kan op gespannen voet staan met de opvattingen van anderen, maar weet je, als we denken aan ons geloof, de basis waar ons denken over gaat, dan is dat niet alleen Christus Die Zichzelf opofferde voor ons, maar is het ook het Grote Gebod om anderen te behandelen zoals je zelf behandeld wilt worden. Dat proberen we onze kinderen duidelijk te maken."

Theoloog Denny Burk schreef een brief aan de president. Hij schrijft onder andere: 'No, Mr. President, Jesus does not support same-sex marriage.' En: 'Doen alsof Jezus het homohuwelijk zou goedkeuren, is onhoudbaar.'

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen