Nieuws

14 mei 2012 door Rik Bokelman

'Vanaf vandaag ga je voor Mij leven'

"Ik kon helemaal niets met Jezus en God, toen ik 17 was." Dat zegt Matthias Joosse over de manier waarop hij tot geloof in Jezus kwam. Er was een ongeluk voor nodig. "Tot die tijd had ik Zijn kracht nog niet gezien. Ik ging wel naar de kerk, zong de liedjes mee, kende al de antwoorden van zondagsschool, maar wederomgeboren? Ho maar."

Op een dag was Matthias scooter aan het rijden. Matthias: "In die tijd had ik een opgevoerde scooter. Ik reed op het fietspad. Omdat ik terug moest om iets te halen, had ik haast. Opeens stak er een jeep het fietspad over. Ik ramde de auto tegen de punt, frontaal. Ik vloog over de motorkap en kwam met m'n nek tegen de stoeprand aan. Toen het ambulancepersoneel kwam, gingen ze er vanuit dat ik mijn nek of rug had gebroken. Ik werd helemaal ingetapet en lag op een brancard. Toen gebeurde er iets bizars. Compleet onverwacht. God zei tegen me: 'Nu is het tijd om voor mij te gaan leven.' Het was een stem die ik diep van binnen heel duidelijk ervoer. Ik snapte toen nog niet echt wat er gebeurde. Ik wist niet dat God kon praten. Het overkwam me. Toen we in het ziekenhuis aankwamen, bleek er wonder boven wonder niets aan de hand te zijn. Ik had alleen een schaafwond en spierpijn."

De periode daarna kreeg Matthias Joosse een brief van justitie. Omdat hij met een opgevoerde scooter reed en schade had gemaakt, moest hij opdraaien voor de kosten. Nu bad hij of God - als Hij bestond - ervoor wilde zorgen dat dat niet hoefde te gebeuren. "Ik biechtte alles eerlijk op, ook over hoe ik een keer daarvoor justitie had opgelicht. De rechter keek me aan en zei: 'Omdat ik in je ogen zie dat je het nooit meer gaat doen, ben je vrij. Je scooter wordt wel vernietigd.' Dat was een rare uitspraak, omdat ik ook zou moeten opdraaien voor de schade van de auto en dergelijke. Vrijgesproken liep ik de rechtszaal uit. Toen wist ik dat er echt meer was. Ik ben God echt gaan zoeken toen en heb Hem gevonden. Helaas was daar wel een ongeluk voor nodig. De man, die de jeep had, was zo geschrokken dat hij niet meer durfde auto te rijden."

In de periode daarna kwam Matthias in een kerk waar ze over God spraken alsof ze Hem echt kenden. Matthias: "Of ze zijn gek of ze hebben God echt ontdekt, dacht ik. Na de prediking gaf ik mijn hart aan Jezus. Mijn leven veranderde compleet. Na een tijdje keek ik bij het uitgaan om me heen en dacht ik: 'Wat doe ik hier? Iedereen is beschonken, is uit op seks. Waarom ik niet?' God veranderde mij. Ik ben er wel vrienden door kwijtgeraakt, omdat ze het niet goed konden begrijpen. Ik heb Jezus ervoor teruggekregen."

www.matthiasjoosse.nl
www.evangelisatie-training.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher Spotify