"Vertel het hele verhaal over dissident Chen"

08-05-2012 door Rik Bokelman

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Clinton heeft haar bezoek aan China afgesloten zonder dat de kwestie Chen definitief is opgelost. De inmiddels wereldberoemde blinde dissident had zelf gezegd dat hij graag met Clinton het land wilde verlaten, maar is nu bij nader inzien toch in China achtergebleven. Dit weekend werd al wel duidelijk dat de VS en China werken aan een oplossing. Waarschijnlijk krijgt Chen een studievisum voor Amerika zodat hij weg kan. Dat meldt de NOS.

Chen werd wereldnieuws toen hij ontsnapte aan zijn huisarrest en naar de Amerikaanse ambassade vluchtte, honderden kilometers verwijderd van zijn huis. Chen was gestraft omdat hij onder meer de éénkindpolitiek van de regering aan de kaak had gesteld en andere mensenrechten. Dat melden internationale media. Eric Metaxas, Christian Post Columnist, wijst er echter op dat dit niet het hele verhaal is. Chen - die blind is - is namelijk christen.

"Chen is onderdeel van de 'weiguan movement'. Dat is een groep advocaten, activisten, intellectuelen en normae burgers die opkomen voor burgerrechten in China. Zij zijn overwegend christen. Li Subin, een van de voormannen van de beweging, ziet Spreuken 21:3 als zijn inspiratiebron: 'Gerechtigheid en recht te doen is voor de HEERE verkieslijker dan een offer',"aldus Eric Metaxes. Om die reden zou het hele verhaal van Chen moeten worden verteld. "Wat Chen deed, is opmerkelijk. En waarom hij dat deed - vanwege zijn geloof in Jezus Christus - is dat net zo goed."

De christelijke nieuwsbrief die je ook echt leest!

Daily Newsletter
Weekly Newsletter


Discussie over "Vertel het hele verhaal over dissident Chen"
Reacties uitzetten op CIP.nl? Klik hier!