Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

26 april 2012 door Redactie

"Iedere christen kan zieken genezen" (video)

Torben Søndergaard kwam vanuit een niet christelijke achtergrond tot geloof in Jezus. Vandaag de dag leert de evangelist andere christenen Jezus' opdracht om zieken te genezen in praktijk te brengen. Jezus zei namelijk tegen zijn discipelen: ‘Genees de zieken die daar zijn en zeg tegen hen: Het Koninkrijk van God is dicht bij u gekomen.’ Op internet laat hij in een video (opgenomen in Zweden) zien hoe hij christenen die nog nooit voor zieken hebben gebeden op straat, leert om te bidden voor zieken. Zichtbaar verrast komen zij erachter dat mensen genezen na gebed. 'Het is helemaal niet moeilijk,' zegt een jongen verbaasd. CIP.nl sprak met Torben Søndergaard uit Denemarken.

“Na mijn bekering begon God in 2001 tot mij te spreken," vertelt Torben. "Ik las in Markus 16 dat naast de prediking van het Woord de gelovigen tekenen zouden volgen. Ik las over het uitdrijven van demonen en het genezen van zieke mensen. Toen ik dat las, zag ik dat niet terug in mijn leven. Ik was radicaal in de kerk, maar zag niet echt mensen tot geloof komen. Er was iets mis. Al snel kwam ik erachter dat het probleem niet lag in Gods Woord, maar in mijzelf. Ik besloot een lange periode te bidden en te vasten. In het jaar erna zag ik 150 mensen genezen en vertelde ik veel mensen het Evangelie. Ik begon voor zieken te bidden waar ik mensen tegenkwam, zoals bij de McDonalds of de bibliotheek. Wanneer mensen genazen, vertelde ik ze over Jezus. Ik ben niet van de cijfers, maar ik weet wel zeker van 10 mensen die in 2001 tot geloof kwamen en gedoopt zijn. Zij volgen tot de dag van vandaag Jezus."

Superchristen
"Door wonderen word je niet gered, maar het is wel zo dat wonderen het Woord bevestigen." Veel christenen hebben hier echter geen ervaring mee. "Ik sprak een keer op een conferentie en wilde aantonen dat iedere christen voor zieken kan bidden. Jezus geneest dan. Je hoeft daarom ook helemaal geen superchristen te zijn. Daarom nam ik iemand mee en liet die persoon bidden voor zieke mensen op straat. Er genazen mensen. ‘Dit staat ook in Handelingen!’ riep hij. Toen zag ik in dat wanneer ik bleef bidden voor zieken, mijn leven niet verder zou veranderen. Ik had die ervaring al. Maar wanneer ik andere zou leren om te bidden voor zieken, dan zou dat een enorme impact hebben. Dat ben ik toen gaan doen. Zo nam ik ook een 45 jaar oude man mee, die nooit iemand tot Jezus had geleid en de straat was opgegaan om te bidden voor zieken en het Evangelie te verkondigen. Zijn leven veranderde door die ervaring. In het afgelopen jaar heeft zijn familie 12 mensen uit niet christelijke achtergrond tot geloof zien komen."

Torben Søndergaard: "Jezus zegt in Mattheus 28 dat, als je er op uit gaat, Hij met je is. Christenen willen vaak dat Hij met ons is, maar willen dat Hij naar ons toe komt. Dat is de omgedraaide wereld. Wij moeten er op uit gaan. Wanneer we dat doen, dan is Jezus met ons en zal Hij Zijn Woord bevestigen met wonderen en tekenen. Ons probleem in het Westen is, dat we veel kennis over de Bijbel hebben, maar we het niet vertalen naar de praktijk. Als we dat wel doen, zullen we op ons werk en op straat, wonderen zien gebeuren. Dan wordt zelfs de meest verlegen christen enthousiast. Het werkt aanstekelijk. Dat zie ik overal om mij heen."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen