Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

12 april 2012 door Redactie

Evangelisten voeren een plakoorlog

Joop van Ooijen, de man uit Giessenburg, die tot aan het hoogste rechtsorgaan aanvocht dat de tekst 'Jezus redt' op zijn dak mocht blijven staan, heeft een nieuw akkefietje met de overheid. Hij plakt namelijk posters met teksten als 'Jezus redt' naast of over posters van hardcorefeesten. "Op die feesten leren ze alcohol drinken, drugs gebruiken en uit de band springen," zegt Van Ooijen. "Er is maar één ding belangrijk en dat is Jezus. Met Jezus ben je geholpen, niet met die troep. Daarom plak ik die posters." Dat zegt hij tegen CIP.nl.

Al jarenlang worden er in de gemeente posters geplakt op diverse plaatsen, waaronder plekken waar dit officieel niet is toegestaan. Dit is altijd gedoogd.

Van Ooijen plakt zo fanatiek dat de gemeente Aalten hem tot de orde heeft geroepen. Ze eisen van hem dat hij alle posters weghaalt op de plekken waar dit officieel niet is toegestaan en hebben hem een dwangsom opgelegd van 500 euro per week wanneer hij dit niet doet. De gemeente onderneemt echter niets tegen posters van de hardcorefeesten op de illegale plakplaatsen. Deze dubbele moraal bewijst volgens Van Ooijen dat het de gemeente niet gaat om de poster als zodanig, maar om de tekst op de posters. "Het is een strijd," zegt hij. "Het feit dat de gemeente nu ineens iets onderneemt tegen alleen mijn posters op plekken waar dit officieel niet is toegestaan, bewijst dat ze Jezus niet willen en dat het daar om gaat. Ik ben daarom niet van plan de posters weg te halen of de dwangsom te betalen."

De nieuwe 'Jezus Redt-rel' heeft inmiddels landelijke aandacht. Vanavond is Joop van Ooijen naar alle waarschijnlijkheid te zien in een item van de Jakhalzen bij De Wereld Draait Door.

Update: DWDD heeft besloten om een ander fragment uit te zenden, in plaats van het vanmiddag opgenomen item met Joop.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen