Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 april 2012 door Redactie

Het grootste bewijs voor de opstanding van Jezus

Veel mensen geloven in het bestaan van Jezus, maar willen Zijn opstanding liever niet. Ze zien Hem als een groot leraar, zoals Ghandi Jezus zag, maar daar blijft het dan ook bij. David Pawson (foto) legt uit hoe dat komt: "Het is niet zozeer een intellectueel probleem wat mensen met de opstanding hebben, maar veelmeer een moreel probleem. Ze willen Jezus niet levend omdat, als Hij leeft, ze zich dan moeten verantwoorden voor Hem. Dan moeten ze hun leven daarop inrichten en zijn lessen aanvaarden om vervolgens door de kracht van zijn opstanding ook zo te gaan leven. Mensen willen echter niet veranderen. Daarom willen ze het ook niet geloven, omdat het hen enorm diep zou raken. Het zou ook betekenen dat alles wat Jezus gezegd heeft waar is, temeer omdat God Hem 'bevestigd' heeft door de opstanding." Dat schrijft hij in zijn boek 'Jezus is uniek'.

"Jezus heeft gezegd dat ieder mens zich heeft te verantwoorden voor Hem. 'Ik zal de naties oordelen,' zei Hij." David Pawson: "Dat betekent dat ieder mens, echt ieder mens, op een dag door Jezus geoordeeld wordt. Dat betekent dat Pontius Pilatus op een dag voor Jezus staat om geoordeeld te worden. Het betekent dat Adolf Hitler op een dag voor Jezus staat. Christus zal beslissen over onze eeuwige toekomst. Dat heeft Hij zelf gezegd. De opstanding bewijst dat Jezus gelijk had en de waarheid vertelde."

Pawson: "Mensen willen er liever niet aan denken dat ze zich moeten verantwoorden voor Jezus. Ze haten de gedachte dat Hij op een dag zal zeggen: 'Hoe heb je geleefd toen je op aarde was?' Toch is dat de waarheid. Het laatste wat de Apostolische Belijdenis zegt over Jezus is dat Hij de levenden en de doden zal oordelen."

"Ik heb lang genoeg geleefd om te weten dat mensen die iets niet willen geloven, het ook niet zullen geloven. Dat geldt ook voor de opstanding. De meest aardige mensen op de wereld weigeren te geloven in de opstanding van Jezus, omdat ze ten diepste niet willen veranderen. Dat is de wortel van het probleem. Toch heb ik in mijn leven de meest slechte mensen meegemaakt die werden getransformeerd en veranderd omdat ze de opgestane Jezus ontmoetten. Ze spraken tot Jezus en kwamen erachter dat Hij leeft! Dat is het grootste bewijs van de opstanding: dat Jezus nog altijd bezig is."

Bekijk het boek hier.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen