Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

05 april 2012 door Redactie

Zware stadionverboden ADO voor antisemitische spreekkoren

ADO Den Haag heeft vorige week aan 8 supporters zware stadionverboden opgelegd voor het uiten van antisemitische spreekkoren tijdens de thuiswedstrijd tegen AJAX op 18 maart. De supporters mogen minimaal 5 jaar niet meer het Kyocera stadion in Den Haag betreden. Ze hadden onder meer geroepen: ‘Hamas, Hamas …. Joden aan het gas’. Twee supporters hadden ook voorwerpen op het veld gegooid. Zij kregen een stadionverbod opgelegd van 10 jaar. Deze aanpak maakt deel uit van de strijd die ADO voert tegen spreekkoren.

ADO Den Haag, dat zich naar eigen zeggen in de Haagse samenleving wil profileren door het bindende karakter van sport te benadrukken en daarbij een krachtig integratie beleid voert, kreeg een jaar geleden de boosheid van CIDI, CJO en de KNVB over zich heen wegens  een supportersfeestje na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen AJAX. Speler Lex Immers werd door de KNVB voor vier wedstrijden geschorst voor het bij die gelegenheid aanheffen van het lied: “We gaan op Jodenjacht”.

CIDI en CJO gingen met ADO Den Haag, de KNVB en AJAX over dit incident in overleg. Er werden plannen besproken om herhaling te voorkomen. ADO Den Haag ging niet in beroep tegen de schorsing door de KNVB . De Stichting BAN voerde een kort geding tegen de club, dat werd gewonnen. De besprekingen tussen de Joodse  organisaties, KNVB en voetbalclubs zijn nog steeds gaande.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen