Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

23 maart 2012 door Redactie

Israël bereidt zich voor op mars naar zijn grenzen

Israël bereidt zich voor op de Global March naar Jeruzalem, de wereldwijde mars naar Jeruzalem. Een miljoen Moslims uit de Arabische buurlanden zijn van plan op vrijdag 30 maart de Israëlische grens te bestormen. Volgens Arabische leiders zal dit initiatief 'Palestina en Jeruzalem uit de handen van de zionisten bevrijden'.

Het Israëlische 'Intelligence and Terrorism Information Center' (ITIC) heeft bekend gemaakt dat Iran achter de oproep zit Israëls grenzen aan te vallen met behulp van de Arabische bevolking. Het centrum citeerde de oproep van de Iraanse ayatollah Ali Khamenei op 26 februari, toen hij de Islamitische wereld opriep tot de mars voor de bevrijding van Jeruzalem.

De Moslims willen, net als in de zomer van 2011 (zie foto), Israëls grensversperring met een enorme menigte doorbreken. Aan de Syrische en Egyptische grens wordt een massale mars tegen Israël verwacht. In Syrië hoopt president Bashar el Assad daarmee de aandacht af te leiden van de bloedige opstand in zijn land naar Israël. Op het Egyptische Sinaïschiereiland hebben de Egyptische soldaten de controle over de bedoeïenenstammen verloren.

In de Palestijnse kranten werd een paar keer bericht over de voorbereidingen van de Arabieren in de omringende landen voor de Jeruzalemmars 2012 en dat ze niet bang zijn voor Israël en de soldaten. Veel Palestijnen gaven aan, dat Israëlische soldaten niet schieten op burgers en ze dus niets te vrezen hebben. 

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen