Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

13 maart 2012 door Patrick Goede

"Apple heeft de religie van het beest om zich heen"

"In de eindtijd zal de aanbidding toenemen van het beest en zijn beeld. Het beest uit de afgrond, de grote imitator van Christus en door Luther de aap van Christus genoemd. Hij pretendeert je gelukkig te maken, maar hij maakt je ongelukkig." Dat zei dr. van der Sluijs (foto rechts) tijdens een preek over het beest uit Openbaring, vorige week in de Maranathakerk te Rotterdam.

De mens leeft tegenwoordig in een beeldcultuur. Van der Sluijs ziet een verband tussen het 'beeld' uit Openbaring, dat aanbeden zal worden door mensen in de eindtijd, en de opmars van de beeldcultuur, waarin beeldschermen een steeds grotere rol spelen. In plaats van gelijkvormig te worden aan wat er op deze beeldschermen te zien is, zouden christen gelijk moeten worden aan het beeld van de Zoon van God.
 
Van der Sluijs: "Het logo van Apple lijkt mij een eigentijdse vertolking van het merkteken van het beest en zijn beeld uit de afgrond. Beest en beeld vallen in deze tijd samen in de beeldcultuur, die de woordcultuur automatisch verdringt.  Wie aanbidden we? God, via Zijn Geest? Of het beest, via zijn beeld? Het beest zal namelijk aanbeden worden via het beeld. In de geschiedenis van de kerk werd de verboden vrucht uit het paradijs als een appel gepresenteerd. Herkent u Apple? Is dat toevallig? Is het toevallig dat er een hapje uitgenomen is? Nee."
 
Volgens de predikant is dat geen toeval: "Het beest is de grote imitator of nadoener van Christus via het beeldscherm in alle soorten en maten. De Apple-producten gaan hierin voorop. Natuurlijk heeft Steve Jobs gezinspeeld op het eten van de verboden vrucht van de boom van de kennis van goed en kwaad in het Paradijs. Het is bovendien niet toevallig dat er uit die appel een hapje genomen is. Wist je trouwens dat het de eerste computer van Apple destijds in Amerika verkocht is voor $666? Dat is het getal van het beest en staat symbool voor de vergoddelijkte mens. Steve Jobs werd zelf goddelijke eer toegekend. Hij zou de nieuwe heiland van de wereld zijn."
 
De uiteindelijke religie van de antichrist manifesteert zich volgens Van der Sluijs nu al via de beeldschermen in deze wereld. "Recent werd er door Een Vandaag verwezen naar de productie van Apple-tributen in China in het kader van een nieuw soort slavernij", besluit van der Sluijs. "Werknemers van soms 12 jaar moeten 15 uur per dag werken voor een euro per uur. Velen plegen zelfmoord vanwege pure ellende. Op de achtergrond hoor je kerkmuziek en iemand zei 'Apple heeft iets godsdienstigs om zich heen'. Precies! De  religie van het beest! Als we nu nog ziende blind zijn, dan komt dat door de beeldcultuur die de Woordcultuur verdringt."

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen