Dit artikel is nu opgeslagen in je dashboard.
Bewaar artikelen in je dashboard.

Nieuws

02 maart 2012 door Jeffrey Schipper

"Een tekening kan het verschil maken tussen stoppen of doorgaan"

"Ook christelijke kinderen zouden moeten weten dat andere christen worden vervolgd. Maar we willen hen niet choqueren of angst zaaien," vertelt Harm Noordhof namens Stichting De Ondergrondse Kerk (SDOK). Om kinderen te bereiken met christenvervolging, heeft het SDOK een speciale themawebsite voor kinderen gelanceerd. Met de website, www.stefweb.nl, wil SDOK kinderen op een ongedwongen manier in aanraking brengen met dit onderwerp.

"Het is meer dan een inhoudelijk verhaal," vervolgt Noordhof. "In sommige klassen doet men bijvoorbeeld mee aan spaaracties nadat wij een presentatie hebben gegeven. Maar ook individueel zijn kinderen actief. Kinderen willen graag iets doen. Een kaartje van een kind kan voor een vervolgd kind erg bemoedigend zijn. Ze benoemen dingen heel simpel en zien ze minder genuanceerd dan ons volwassenen. Op hun niveau proberen we daarover te praten. Zo snappen zij christenvervolging steeds meer."

Stefweb
Op Stefweb kunnen kinderen onder andere verhalen lezen, materialen downloaden voor een spreekbeurt, spelletjes doen, puzzels maken en filmpjes bekijken. Ook kunnen ze praktisch iets doen voor vervolgde christenen, zoals post sturen, tekeningen maken of een spaaractie opzetten. "Stef staat voor een nieuwsgierig ventje (een journalist) die vaak naar het buitenland gaat en kinderen ontmoet die het moeilijk hebben. Stef probeert erachter te komen hoe dat is en dat vervolgens aan kinderen in Nederland te vertellen."

Noordhof benadrukt dat bidden het belangrijkste is dat kinderen kunnen doen. "Dat staat voorop. In dat opzicht kunnen ze een verschil maken. Als ze tekeningen maken kan dat erg bemoedigend ontvangen worden. Het idee dat mensen aan de andere kant van de wereld weten van hun bestaan en voor hen bidden is ontzettend bemoedigend. Iedere keer zien we hoe belangrijk dat is. Dat kan zelfs het verschil maken in doorgaan of opgeven," aldus Noordhof.

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?