Nieuws

29 februari 2012 door Rik Bokelman

"Ik voelde Gods liefde door me heen stromen"

Anneke Houtman werd als journalist uitgenodigd op een genezingsavond en ging er met een kritische bril heen om er een artikel over te schrijven. Tijdens de avond zelf
veranderde haar leven voorgoed. CIP sprak met haar.

Anneke is heel haar leven al christen en werkt, na de opleiding journalistiek, als freelance journalist: "Ik kreeg een berichtje van iemand waar ik al eerder contact
mee had gehad of ik naar de genezingsavond wilde komen. Mijn hoofdredacteur vond het goed. Dus ik ben gegaan. Voordat ik ging, wist ik wel dat God mensen kon genezen, maar het was vooral voor anderen bedoeld. Het stond ver van me af. Ik kwam daar eigenlijk gewoon om mijn werk te doen. Toen werd ik echter uitgenodigd om zelf in de rij te gaan staan als er iets zou zijn, waar ik van genezen kon worden. Een van mijn ouders heeft last van depressiviteit en dat heeft zijn uitwerking op het gezin. Dat is eigenlijk een soort emotionele pijn, die ik altijd heb meegedragen. Ik dacht, als er dan toch iets is, dan is het dat."

Toen Anneke in de rij stond, begonnen haar knieën te trillen: "Het leek alsof ik er geen controle meer over had. Ik voelde me ook ontzettend verward. Er kwam iemand naar me toe, die tegen me zei: 'God heeft iets met je gedaan hè?' Dat voelde ik inderdaad zo, maar ik wilde weten of dat ook nog zo was als ik uit de sfeer van de dienst was. Dat was zeker het geval. De volgende dag voelde ik Gods liefde door me heen stromen. Het leek alsof er al die tijd iets tussen God en mij in had gestaan, want waar pijn zit, kan God je niet vullen. Ik ben nu helemaal vol van de Geest. Ik bid veel vuriger dan voorheen, lees veel meer in de Bijbel en zoek meer en meer tijd samen met God."

Niet alleen Anneke zelf beleefde een wonder: "Er stond iemand op het podium die vertelde dat de dokters tegen hem hadden gezegd dat hij nog drie maanden te leven had. Nu stond hij dat dus, zeven jaar later, op het podium te vertellen. Ook werd er gebeden voor mensen met rugklachten. Daarbij dacht ik aan een vriendin van mij die heel erg last heeft van haar rug. Ik heb ook voor haar gebeden die avond. Later hoorde ik dat ze die bewuste avond voor het eerst geen medicijnen had ingenomen en heerlijk had geslapen! De pijn is niet weg, maar aanzienlijk minder en ze kan het aan zonder medicijnen. Een andere vriendin van mij kon helemaal niet tegen suiker en nu eet ze taart en allerlei andere dingen met suiker. Ik ben vooral gaan inzien dat God dichtbij ons wil komen, heel erg dichtbij. Hij wil tot ons spreken door de Bijbel. De Bijbel is geen statisch boek, maar spreekt echt tot je!"

Voor meer info:
www.bestlifechurch.nl

Start het gesprek

Alleen CIP+ leden kunnen reageren op artikelen. Word ook CIP+ lid, praat mee en geniet van nog veel meer voordelen!
Bekijk alle voordelen Inloggen
Vakanties
Hier adverteren?
New Faith Network
NFN Originals Films
bekijk alle originals

Beluister onze Podcast!

iTunes Stitcher